Archive | Kager RSS feed for this section

Æblekage

Når nogle siger æblekage til mig, så tænker jeg altid på gammeldags æblekage. Den med æblemos. Den anden slags hedder jo en æbletærte. Men hvis man nu bare bager en kage med æbler i, er det så ikke en æblekage? Denne her er fra Morten Heibergs snart 10 år gamle traver “Fristelser” som desværre forlængst […]

Continue Reading
Friskbagt rabarbertærte

Rabarbertærte

Forrige år fik vi en ‘lille’ aflægger af en af mine forældres rabarbere. Bare en klump på 40×40 cm, som allerede iår er gået helt amok, og har produceret flere rabarbere end vi kan nå at spise. Det er en rimeligt tidligt sort, som er mere syrlig, og knap så rød som vin- og jordbærrabarbere, […]

Continue Reading
Kanelsnegle og bolledame i baggrunden

Kanelsnegle

Her i weekenden holdt vi børnefødselsdag for Frederikke som bliver 5 på onsdag. Til sådan en børnefødselsdag skal der selvfølgelig serveres nogle lækre kageting, som er nemme for børn at spise. Kanelsnegle! De er nemme at håndtere for børnene. Som kagekone lavede vi en “bolledame” , som også er nem for børnene at tage af. […]

Continue Reading
Brownies med banan

Brownies med banan

Brownies, absolut en af mine yndlingskager. Normalt bager jeg en mere klassisk brownie, som altid falder i god jord. Den holder ihvertifald aldrig ret længe. Denne gang skulle det være anderledes, og efter at have kigget lidt rundt i køkkenet, besluttede jeg mig for en brownie med banan og hasselnød. Hvorfor ikke? Banankage er en […]

Continue Reading
img_7064[1]

Fastelavnsboller med fyld

Nu er det jo snart fastelavn, og hvad passer bedre til fastelavn end fastelavnsboller? Måske nogle udklædte børn og en kat i en tønde? Det må komme senere, indtil videre har jeg kun fået lavet fastelavnsboller. Efter at have fået februarnummeret af SpisBedre ind af døren, besluttede jeg mig for at lave den ene af […]

Continue Reading
Cremelinser

Cremelinser

Her for nyligt da min kære kone var nede i Salling og handle, opdagede hun nogle små tærte/linseforme, som vi et stykke tid havde snakket om manglede i vores køkkenskabe. Vupti, 10 styks hjembragt. Når man så har fået nye ting i køkkenet, så skal de jo prøves af.. Vi diskuterede lidt, og hurtigt blev […]

Continue Reading
Nemme hurtige kokostoppe. Du kan nå at bage disse kokokstoppe fra gæsten ringer på døren til de når indenfor (eller næsten da)

Kokostoppe

Engang sidste år, da min lillebror var på besøg, skulle vi lige hurtigt bikse nogle kager sammen til eftermiddagskaffen. Noget af det nemmeste man lige kan lave (altså udover muffins) er kokostoppe. De er helt vildt nemme at lave, og tager kun 20 minutter ialt, hvor kokostoppene er i ovnen over halvdelen af tiden. (mere…)

Continue Reading
Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Selvom det er muligt at finde vilde blåbær i Danmark, det er noget af en opgave at plukke dem, så har vi da alligevel været ude at plukke en sjat. 1,2 kg blev det til, ikke at det var alverden, men vi havde Frederikke med ude på heden, og for at hun ikke skulle komme […]

Continue Reading
Banankage, en klassiker i bagekategorien. Parret med nelliker, måske knap så klassisk. Dette banankage eksperiment forsøger at parre banan med nelliker.

Banankage med nelliker – TGRWT #11

UK summary below. Banankage, en klassiker i bagekategorien. Parret med nelliker, måske knap så klassisk. Khymos.org har en runde af (They Go Really Well Togheter), hvor banan og nelliker skal parres, og da jeg ikke ligefrem er nellike-fanatiker, så synes jeg at det skulle prøves. Ideen er at fordi banan og nelliker har nogle smagskomponenter […]

Continue Reading
Bananmuffins er endnu en lækker og meget nem kage man kan bikse sammen, når man lige ved man får gæster. Banan muffins tager ca. halv time at lave incl. bagningen. Chokoladen jeg kommer i synes jeg selv skal være en halvmørk 50-60% chokolade, så den ikke bliver ..

Bananmuffins

Bananmuffins er endnu en lækker og meget nem kage man kan bikse sammen, når man lige ved man får gæster. Banan muffins tager ca. halv time at lave incl. bagningen. Chokoladen jeg kommer i synes jeg selv skal være en halvmørk 50-60% chokolade, så den ikke bliver for dominerende, men er du til det kraftigere, […]

Continue Reading