Tag Archives: texturas
Fizzy

Astrids jordbærdrømme

En god kollega, Astrid, har haft den uheldsvangre skæbne at en bil gerne ville i kontakt med hende og lykkedes med det. Hun er ved godt mod og i en mailudveksling der pludselig kom til at involvere grydeskeen.dk som sygelæsning, havde jeg meldt mig på banen til at skrive om jordbær. Så for denne gang […]

Continue Reading
Bøf med stegte rodfrugter og balsamicoskum

Texturas eksperiment: Bøf med stegte rodfrugter og balsamicoskum

Tid til endnu en opskrift fra mit besøg i Sveriges land, og endnu et eksperiment med mit Texturas sæt. Min chokoladeskum var den første skum jeg lavede med sættet, og det var tid til at gå fra dessertens land til hovedretternes kontinent. (mere…)

Continue Reading
Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridcreme

Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

Tid til at lege med mit Texturas sæt i det søde køkken. Lars er den lykkelige ejer af en god ismaskine. En af dem der kan det hele på den halve tid. Nej, jeg er slet ikke misundelig! Jeg har aldrig været den store dessert mand. Jovel! Smelt chokolade i vandbad, rør smør og æggeblomme […]

Continue Reading
 Sous vide svineskank med ovnstegte tomater, jordskokker og svampe

Eksperiment: Sous vide svineskank med ovnstegte tomater, jordskokker og svampe

At lave noget sous vide, betyder en tilberedning hvor råvarerne først er vakuumpakket i en plastikpose og derefter puttet i et vandbad med en hel præcis temperatur. Teknikken kræver en del specielt og meget dyrt udstyr, så den er fortrinvis for professionelle. Sous vide blev opfundet i halvfjederserne af Georges Pralus fra Frankrig. Han opdagede […]

Continue Reading
Lecite, mælk, fløde, lime og chokolade (kun chilien mangler i billedet)

Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

Skum er en af klassikerne indenfor molekylær gastronomi, og har været brugt i mange år af kokke der arbejder med disse teknikker. Jeg har valgt at starte med at bruge skum som hovedelementet i en dessert. Lecite giver uanede muligheder for for at bruge skum til at tilsætte en smag (eller flere) til for eksempel […]

Continue Reading
<!--:da-->De knap så vellykkede tomat spheres<!--:-->

Texturas eksperiment 01: Tomatsalat med hjemmelavet feta

This post is in Danish. If you would like it to be translated to English, please leave a comment, and we will get back to you. Det har været overvældende at skulle gå igang med at eksperimentere og lege med mit nye Texturas sæt. Når jeg normalt er i køkkenet er det med elementer jeg […]

Continue Reading
<!--:da-->sferication minikit indhold<!--:-->

Texturas – Sferificatión minikit

Igennem rigtig lang tid har jeg læst, set og hørt om molekylær gastronomi. Navne som Ferran Adrià (El Bulli) og Heston Blumenthal (The Fat Duck) blev citeret og nævnt igen og igen. Ikke mindst blev de rost til skyerne for deres kreativitet og mest imponerende var, at i alle artikler løb begejstringen over. En begejstring […]

Continue Reading