Tag Archives: suppe

Gazpacho med gule tomater

Electrolux skrev til os og spurgte om vi kunne tænke os at prøve deres nye koncept Now You’re Cooking af, både så vi kunne prøve deres video tutorials af, samt prøve deres ‘nye’  stavblender: UltraMix/PRO. Der blev fundet en opskrift på hjemmesiden, og den blev fulgt til punkt og prikke.. ja næsten da, for mængderne [...]

Continue Reading
Græskarsuppe, serveret

Græskarsuppe

Jeg har som barn altid hadet suppe. At spise suppe er noget som er komme til mig som voksen, og jeg har fået oplevet at der findes andet en “fyldig grøntsagssuppe”, og “klar suppe med kød- og melboller”. Jeg er stadig ikke vild med klar suppe. For at jeg skal synes en suppe er god, [...]

Continue Reading
Bring fonden langsomt til at simre

Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 2, kyllingefond

Anden del af min lille serie om at få mest muligt ud af en frisk kylling går ud på at lave en god kyllingefond som kan fryses og bruges til at give en ekstra god smag til mange af de retter jeg vil lave på kyllingen.

Continue Reading
Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

Søndag, regnvejr, gråvejr – indendørs hygge og et køleskab fyldt af rester fra weekendens gastronomiske eskapader. På den midterste hylde i køleskabet, som endelig var kommet tilbage på sin plads, havde der lagt en gang spinat et stykke tid og det var på tide den blev brugt.

Continue Reading

Grydeskeens Oksehale suppe

Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!

Continue Reading

Krydret gulerodssuppe

En ganske almindelig hverdagsaften. I køleskabet lå der forskellige råvarer der var i overskud fra weekendens madlavning – og det var på tide at de blev brugt. Denne gang på gulerodssuppe. En af de ting der er let at glemme når man skriver til en mad blog, og som mange også glemmer i hverdagen, er [...]

Continue Reading

Kollegaerne på besøg til en tre retters menu

Et par af mine kollegaer var blevet træt af at høre om mine eventyr udi køkkenets glæder og fik inviteret sigselv til en tre retters. Ikke fordi jeg var svær at overtale. En ting er at gå og lave mad til sig selv, men det bliver altid sjovere når jeg kan lave mad til en [...]

Continue Reading

Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme

Der var lørdag og tid til at lave en god fond. Sådan en krabat kræver god tid og tålmodighed, så denne weekend var som bygget til det. Fond er en af de herlige ting her i verden som kan løfte en sovs op over skyerne og få mit hjerte til at slå lette slag. Halvvejs [...]

Continue Reading

Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskine og ikke mindst stemplekanden til kaffe.

Continue Reading

Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

Hvide gulerødder! Jeg stirrede fascineret på posen der lå i sin ubemærkethed og så fortabt ud. Klemt inde mellem en halvtom kasse med almindelige kartofler og gulerødder. Hvide gulerødder, spændende, ideerne begyndte at køre gennem mit hoved.

Continue Reading