Tag Archives: sukker
Solbærsaften skal prøves for først gang

Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær

Jeg havde efter weekendens gastronomiske udskejelser en bakke solbær og lidt over en håndfuld jordbær tilbage. Jeg havde ingen anelse om hvad dulen jeg skulle bruge en hel bakke solbær til og kunne heller ikke huske hvad min plan var da jeg købte dem på markedet i nabobyen. Nuvel altid frisk til at klage min […]

Continue Reading
Fizzy

Astrids jordbærdrømme

En god kollega, Astrid, har haft den uheldsvangre skæbne at en bil gerne ville i kontakt med hende og lykkedes med det. Hun er ved godt mod og i en mailudveksling der pludselig kom til at involvere grydeskeen.dk som sygelæsning, havde jeg meldt mig på banen til at skrive om jordbær. Så for denne gang […]

Continue Reading
Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

For lang tid siden læste jeg det her indlæg på khymos.org om frugt med kulsyre og siden har jeg gået og haft løst til at prøve noget lignende. Kulsyre i bær, og så bare serveret klassik med fløde fra Osted Mejeri (og den er bare god!) (mere…)

Continue Reading
Brunede kartofler

Brunede kartofler

Her forleden lavede jeg for første gang brunede kartofler.  Det var faktisk en ny fornemmelse at stå i køkkenet med en gammel klassiker og aldrig have prøvet at lave den før. Så for andre som jeg der ikke har prøvet at lave brunede kartofler – her er hvordan jeg gjorde. Heldigvis er brunede kartofler rigtig […]

Continue Reading
Jeg fik en sjælden trang til en kop te.  En simpel ting: Earl Gray og en smule vanilje sukker.

Te med vaniliesukker og cognac

Jeg fik en sjælden trang til en kop te.  En simpel ting: Earl Grey og en smule vanilje sukker. Vanilje sukkeren er selvfølgelig hjemmelavet. Stængerne tilovers efter du har fjernet kornene proppes i en stor beholder og der hældes over med sukker så det dækker. Derefter bliver det bare bedre og bedre. Pludseligt slog det […]

Continue Reading
Frugtsalta med cognac råcremé

Frugtsalat med cognac råcreme

Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt: Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme. Billeder: HC. (mere…)

Continue Reading
Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridcreme

Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

Tid til at lege med mit Texturas sæt i det søde køkken. Lars er den lykkelige ejer af en god ismaskine. En af dem der kan det hele på den halve tid. Nej, jeg er slet ikke misundelig! Jeg har aldrig været den store dessert mand. Jovel! Smelt chokolade i vandbad, rør smør og æggeblomme […]

Continue Reading
Lige-kommet-på-glas

Blommer i maderia

Jeg skulle have brugt de sidste blommer på træet, og igen var syltebogen god. Hjemmelavede blommer i maderia! Alle kender Anton Bergs små marcinpantærter med blommer i maderia, og jeg var kommet i tanke om at Anton Berg på en eller anden måde måtte have fået ideen et sted fra. Jeg fandt en opskrift på […]

Continue Reading