Tag: salt

  • Læsø Saltsyderi

    Læsø Saltsyderi

    I sommers var jeg på en tur på Læsø sammen med mine kære forældre efter de opdagede at jeg aldrig havde været på ø’en. Selvfølgelig skulle vi også prøve Læsøs gastronomiske muligheder og Læsø Salt stod øverst på listen.

  • Hjemmelavet leverpostej

    Hjemmelavet leverpostej

    http://www.youtube.com/watch?v=i8GjJa1d-4M Vi har alle en madoplevelse der minder os om hjem. For mig er det den hjemmelavede leverpostej. Der er ikke noget bedre end at vågne op af formiddagen til et hus hvor duften af nybagt leverpostej breder sig.

  • 3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

    3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

    Der er en bog jeg igen og igen er stødt på, når jeg har læst mig igennem diverse madblogs og fora på nettet. Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing af Michael Ruhlman og Brian Polcyn. Bogen er altid kommet med store anbefalinger, så for en måneds tid siden fik jeg taget mig sammen […]

  • Paneret hornfisk med kartofelmos og oregano sauce

    Paneret hornfisk med kartofelmos og oregano sauce

    Lørdag aften – fødseldags- og indflytterfest hos en god kollega. Fest til sent og tidligt i seng, helt bogstaveligt. For så at blive vækket efter tre timer for at tage med på fisketur med min gode ven Kristian og hans kæreste Elisabeth. Nu var det efter aftale så jeg kunne ikke engang brokke mig. Nuvel! […]

  • En enkel tomatsovs til pasta

    En enkel tomatsovs til pasta

    Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. […]

  • Hjemmelavet smør

    Hjemmelavet smør

    Jeg har i et stykke tid gået og funderet over hvorfor jeg aldrig har prøvet at lave min egen smør. Alt hvad jeg har vidst om det kommer fra advarslen fra flødeskumspiskning – endelig ikke for meget, så bliver det til smør! Hvis man kan være fan af smør – så er jeg superfan. Smør […]

  • Kollegaerne på besøg til en tre retters menu

    Kollegaerne på besøg til en tre retters menu

    Et par af mine kollegaer var blevet træt af at høre om mine eventyr udi køkkenets glæder og fik inviteret sigselv til en tre retters. Ikke fordi jeg var svær at overtale. En ting er at gå og lave mad til sig selv, men det bliver altid sjovere når jeg kan lave mad til en […]

  • Foodporn – Dem der ikke helt klarede det 2

    Foodporn – Dem der ikke helt klarede det 2

    Så har jeg været en tur i de digitale gemmer og fundet en stak billeder der ikke kom med i et indlæg eller er fra en ret der aldrig blev skrevet om. Yop nogle gange lykkes en ret ikke og andre gange er der bare ikke et ordentlig billed af den færdige ret.

  • Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften, der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare er for underlig. Men der er også mange rigtig gode billeder imellem. Mange af dem passede bare ikke ind i opskriften. Jeg har valgt de bedste, så de kommer jer til gode.

  • Svinekoteletter med varm salat

    Svinekoteletter med varm salat

    Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.

  • Hjemmelavet flæskesvær

    Hjemmelavet flæskesvær

    Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.

  • Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad.  Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.