Tag Archives: rosmarin
Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør. I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen. (mere…)

Continue Reading
Blå kartofel med spinat, bacon, kylling og ramsløg

Blå kartofel med spinat, bacon, kylling og ramsløg

Hvis der var nogen der havde fortalt mig tilbage i tiden at jeg ville løbe rundt i København for at handle hos en grønthandler, så ville jeg have ligget flad af grin. Grønt har, her til lands for os almindelige forbrugere, været dels eksotiske ting (langt væk fra) ellers har det været masseproducerede discount varer. […]

Continue Reading
Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

Søndag, regnvejr, gråvejr – indendørs hygge og et køleskab fyldt af rester fra weekendens gastronomiske eskapader. På den midterste hylde i køleskabet, som endelig var kommet tilbage på sin plads, havde der lagt en gang spinat et stykke tid og det var på tide den blev brugt. (mere…)

Continue Reading
Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit er af de små herligheder der er utrolig let at lave og som smager fantastisk. Kort fortalt er det løg der får lov til at simre i fedtstof, sukker, tilsat lidt eddike af en slags og lidt fond. (mere…)

Continue Reading
hj_urtehave

Svinekoteletter, nye kartofler, og en gadget til folket

Jeg har lige tilbragt en fornøjelig uge hos min forældre. Godt selskab, afslappende og lidt udflugter for at passe en af mine andre interesser, historie. Kort sagt en god lille ferie. Maden var som sædvanlig god  og meget af den kom fra haven, der var ualmindelig frodig. Der var ikke den afgrøde der ikke stod […]

Continue Reading
Svinekotelletterne på panden

Svinekoteletter med varm salat

Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød: svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen, lidt luft tørret skinke. Varm salat tænker nogle måske? Jeg var teenager i senfirserne og har spist min del af kedelig salat lavet på kinakål, […]

Continue Reading
Løgene ligges på lidt køkkenrulle og drysses med lidt fint salt

Æggemad med hjemmelavede ristede løg

Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad.  Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på. (mere…)

Continue Reading
Hønsekødsuppe med kyllingebryst sousvide, spinat, forårsløg, chili og sprødt kyllingeskind

Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskinen og ikke mindst […]

Continue Reading
Bøf med stegte rodfrugter og balsamicoskum

Texturas eksperiment: Bøf med stegte rodfrugter og balsamicoskum

Tid til endnu en opskrift fra mit besøg i Sveriges land, og endnu et eksperiment med mit Texturas sæt. Min chokoladeskum var den første skum jeg lavede med sættet, og det var tid til at gå fra dessertens land til hovedretternes kontinent. (mere…)

Continue Reading
Krydderier-tilsættes

Abbachio alla Romana (Lammegryde)

For ikke så længe siden så jeg en rigtig lækker opskrift ovre på Italian Foodies, som jeg absolut skulle prøve at lave. Jeg er ikke den som spiser ret meget lam, så denne opskrift så både lækker og nem ud; og det er den også. Som regel når jeg får lam, så er det enten […]

Continue Reading