Tag Archives: purløg

Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 6, Buffalo wings med Saint agur (blå skimmel) og lille tomatsalat

I afsnit seks af min lille serie om hvad jeg kan få ud af en frisk kylling er turen kommet til vingerne. Med inspiration i det amerikanske var det tid til at lave “hotwings” som de hedder her til lands – eller buffalo wings som de hedder over there.

Continue Reading
Røget norsk vildlaks med purløgs cremefraiche

Røget norsk vildlaks fra Bergen fiskemarked

Bergen er en meget smuk by. Opvokset som jeg er på Grønland har jeg en forkærlighed for fjelde, den friske luft og fjorde. Jeg har fornyligt været en tur til Bergen i embedsmedfør og jeg var så heldig at jeg kunne nå forbi fiskemarkedet inden vi skulle med flyveren. 

Continue Reading
Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat.

Continue Reading
Æggemad med tomat fyldte purløg

Æggemad med tomat fyldte purløg

Farserede purløg blev til en ide under middagen på Ebisu med en håndfuld andre danske madbloggere. Rasmus fra godtsulten.dk nævnte det i løbet af aftenen og straks var vi nogle der løb med ideen. Oprindeligt kommer idéen fra Adam Prices fiktive anmeldelse på Politiken af resturanten Reaktor 2, hvor der blev serveret faseret purløg med bogfinkemilt. Lækkert [...]

Continue Reading

Kyllinge bryst confit med beurre blanc med grillet peberfrugt

Søndag aften og det var på tide at få taget mig sammen til at få afprøvet en teknik jeg læste om på nytimes.com (link her), kyllingebryst confiteret i olie. Jeg har læst om teknikken før, har confitteret et par ænder efterhånden, men jeg har aldrig prøvet den teknik med en kylling før.Søndag aften og det var på tide at få taget mig sammen til at få afprøvet en teknik jeg læste om på nytimes.com (link her), kyllingebryst confiteret i olie. Jeg har læst om teknikken før, har confitteret et par ænder efterhånden, men jeg har aldrig prøvet den teknik med en kylling før.

Continue Reading

Krydret gulerodssuppe

En ganske almindelig hverdagsaften. I køleskabet lå der forskellige råvarer der var i overskud fra weekendens madlavning – og det var på tide at de blev brugt. Denne gang på gulerodssuppe. En af de ting der er let at glemme når man skriver til en mad blog, og som mange også glemmer i hverdagen, er [...]

Continue Reading

Morgenmads burger

Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger.

Continue Reading

En enkel tomatsovs til pasta

Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. [...]

Continue Reading