Tag Archives: peber

Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift

Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen.  Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så [...]

Continue Reading
Makrelsalat mad

Makrelsalat

Makrelsalat er min første smagsoplevelse hvor det hele gik op i en højere helhed. Jeg har vel gået i tredje eller fjerde klasse. Min moder havde bagt et brød i en høj springform med en bolle på toppen af brødet. Toppen af bollen blev skåret af, smurt med en smule smør og hjemmelavet makrelsalt var [...]

Continue Reading
Spaghetti carbonara med et twist

Spaghetti carbonara – med et twist

Spaghetti carbonara er en herlig ret som dels er let at lave og som smager himmelsk. Kim der har madbloggen http://grillkokkerier.dk/ lavede fornyligt sin version af spaghetti carbonara. Så hele dagen i dag har Klidmoster, Kokkekniven , Kim og undertegnede haft den helt klassiske debat på twitter om carbonara laves med eller uden fløde. Klidmoster, [...]

Continue Reading
Chili con carne

Chili con carne – den til weekenden

Jeg er helt pjattet med Chili con carne og det slog mig her forleden at efter Lars og jeg snart har haft grydeskeen.dk i tre år – så har jeg aldrig skrevet om Chili con carne. Enhver undskyldning jeg kan bruge for at gå lidt amok i køkkenet. Jeg laver tit en simpel chili con [...]

Continue Reading
Hjemmelavet leverpostej hygger sig i vandbadet i ovnen

Hjemmelavet leverpostej

http://www.youtube.com/watch?v=i8GjJa1d-4M Vi har alle en madoplevelse der minder os om hjem. For mig er det den hjemmelavede leverpostej. Der er ikke noget bedre end at vågne op af formiddagen til et hus hvor duften af nybagt leverpostej breder sig.

Continue Reading
Osso buco ala grydeskeen med pommes fondan

Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

Continue Reading
Spejlæg med engelsk sovs og hjemmelavet bacon

Spejlæg med hjemmelavet bacon – ren foodporn

Morgenmaden dagen efter baconen var færdig. Der er kun dette billed om det, så klik mere for at kommentere

Continue Reading
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Jeg kunne bare ikke komme uden om at skulle lave min egen version af spaghetti Carbonara med min nylavede bacon. Det er en ret der vil bringe baconen i forgrunden og er rimelig let at gå til.

Continue Reading
Ramsløg bacon parat til køleskabet

3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

Der er en bog jeg igen og igen er stødt på, når jeg har læst mig igennem diverse madblogs og fora på nettet. Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing af Michael Ruhlman og Brian Polcyn. Bogen er altid kommet med store anbefalinger, så for en måneds tid siden fik jeg taget mig sammen [...]

Continue Reading
Citroner

Sardiner i olie, serveret med brød, citron og to slags peber

Nogle gange skal det holdes simpelt, nogle gange skal der prøves nye ting.

Continue Reading