Tag Archives: Ost
Tartiflette

Tartiflette

Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

Continue Reading
Hackede hasselback kartofler

Hackede hasselback kartofler

Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen […]

Continue Reading
Sønderhavens gårdmejeri Montmatre med kommen

Sønderhaven gårdmejeri og deres oste

Det nordiske køkken, nordiske råvarer og alt godt der kan samles fra naturen, er noget af det der bliver skrevet rigtig meget om i disse dage. Hvilket er godt og velsmagende. Jeg er til gengæld en del mere fascineret af at der er ved at være gang i en del spændende lokale mejerier der laver, […]

Continue Reading
Færdige baconhapsere

Baconhapsere

Brød, bacon og ost, og at springe over hvor gærdet er lavest. Dem som følger mig på Twitter, har nok opdaget at grillen er tændt ret ofte på vores terrasse. En af de ting som ofte er på grillen er de her baconhapsere. De er lavet af billige sager, men sammen giver de et brød, […]

Continue Reading
Omelet med skinke og ost

Omelet med skinke og ost

Jeg var vågnet tidligt. Solen hang lavt over horisonten og i al sin skønhed fortalte mig at jeg trængte til at få vasket vinduer. Noget jeg meget bekvemt valgte at ignorer da lysten til en omelet langsomt trængte gennem morgengnaveriet. (mere…)

Continue Reading
Lun sandwich med skinke, ost, tomat og basilikum

Lun sandwich med skinke, ost, tomat, forårsløg og basilikum

Frokost tid og jeg havde brug for noget styrkende, velsmagende og ikke mindst med smeltet ost. Hvad er mere klassisk end skinke, ost, tomat lagt på brød og lunet i ovn. For derefter at blive fyldt med frisk basilikum og spæde forårsløg. Hvad er mere velsmagende? (mere…)

Continue Reading
Parisertoast med Tomme de Savoie

Parisertoast

Det var lørdag, det var alt for tidligt og jeg var sulten. Nysgerrigt kiggede jeg rundt i køleskabet og i hjørnet lå resterne af en Tomme de Savoie (en helt fantastisk ost – prøv den før din nabo!). En pakke tyndskårne skiver af skinke fra et af de mere eksklusive discountmarkeder lå bagved en halv pakke […]

Continue Reading
Kraftig modnet ost fra markedet i Bayeux

Marked i Bayeux, Normandiet, Frankrig

Frankrig, gastronomiens hjemland. Normandiet, D-dag, William eroberen og Calvados. Så meget historie, så mange oste og så kort tid til at opleve det hele. Jeg har lige brugt en fornøjelig uge i Normandiet, med boplads i Bayeux. Mine forældre havde så venligt inviteret mig på ferie til hyggeligt samvær og en hulens masse oplevelser. I […]

Continue Reading
Tomater med hvidløg

Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften,  der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare […]

Continue Reading
Efter lang tid og overvågning er min parmesan nu ikke længere.

Parmesanen overlevede den eksploderende vandflaske, men jeg har den episode mistænkt for at være med til at fremskynde dens endeligt.

Ost – parmesanen er ikke længere

Efter lang tid og overvågning er min parmesan nu ikke længere. Parmesanen overlevede den eksploderende vandflaske, men jeg har den episode mistænkt for at være med til at fremskynde ostens endeligt. Langsomt men sikkert, og uden at jeg kunne fjerne det begyndte der at udvikle sig små sorte pletter på den side der havde været […]

Continue Reading