Tag Archives: opskrift

Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift

Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen.  Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så [...]

Continue Reading
kylling

Grydestegt kylling med brun sovs og kartofler

Der er nogle retter der repræsenterer barndommen. Minderne, smagen som du kender det fra barndomshjemmet. For mig er sådan en god gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og kartofler sådan en ret.

Continue Reading
Friskbagt rabarbertærte

Rabarbertærte

Forrige år fik vi en ‘lille’ aflægger af en af mine forældres rabarbere. Bare en klump på 40×40 cm, som allerede iår er gået helt amok, og har produceret flere rabarbere end vi kan nå at spise. Det er en rimeligt tidligt sort, som er mere syrlig, og knap så rød som vin- og jordbærrabarbere, [...]

Continue Reading
Kanelsnegle og bolledame i baggrunden

Kanelsnegle

Her i weekenden holdt vi børnefødselsdag for Frederikke som bliver 5 på onsdag. Til sådan en børnefødselsdag skal der selvfølgelig serveres nogle lækre kageting, som er nemme for børn at spise. Kanelsnegle! De er nemme at håndtere for børnene. Som kagekone lavede vi en “bolledame” , som også er nem for børnene at tage af.

Continue Reading
Forloren hare

Forloren hare

Der er nogle ting som jeg aldrig har prøvet at lave. Nogle af dem er rigtige klassikere, og eftersom jeg aldrig havde prøvet at lave forloren hare før, så skulle det da prøves. Efter at have rodet lidt rundt, besluttede jeg mig for at prøve den opskrift som er i God Mad, let at lave, [...]

Continue Reading
Brownies med banan

Brownies med banan

Brownies, absolut en af mine yndlingskager. Normalt bager jeg en mere klassisk brownie, som altid falder i god jord. Den holder ihvertifald aldrig ret længe. Denne gang skulle det være anderledes, og efter at have kigget lidt rundt i køkkenet, besluttede jeg mig for en brownie med banan og hasselnød. Hvorfor ikke? Banankage er en [...]

Continue Reading

Kokostoppe

Nemme hurtige kokostoppe. Du kan nå at bage disse kokokstoppe fra gæsten ringer på døren til de når indenfor (eller næsten da)

Continue Reading

Frikadeller!

Frikadeller er en rigtig klassiker i det danske køkken, og der findes omtrent lige så mange frikadelle opskrifter, som der findes mødre.
Hver gang jeg tænker på min Mors frikadeller kommer jeg til at smile, ikke så meget på grund af smagen, men fordi min mor engang dummede sig lidt med en omgang frikadeller (for nu over 20 år siden).

Continue Reading
Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Opskrift på blåbærmuffins. Disse nemme blåbærmuffins bliver ekstra luftige og lækre når der er creme fraice i. Prøv dem. Giver ca 20 stk.

Continue Reading

Svinekæber braiseret i porter

Svinekæber er totalt overset! Jeg ved ikke hvorfor de fleste rynker på næsten, når jeg siger jeg synes det bedste stykke af grisen er dens kæber. Måske er det fordi det ikke normalt er et stykke kød man ser i køledisken, eller fordi det sidder i hovedet? Vi spiser da normalt masser af ukurante stykker kød, de er bare hakket i smadder, og så proppet i pølser, frikadeller og alverdens andre hakkede retter.

For nyligt havde den lokale kiosk (Bilka) tilbud på svinekæber, og så blev der selvfølgelig købt en flok af dem.

En klassisk måde at tilberede svinekæber er at braisere dem, for at være sikker på at få kødet helt mørt. Det er jo en muskel som er ret sej, idet den arbejder en del når grisen lever. Desuden har den en meget speciel tekstur, som absolut skal opleves.

Jeg har valgt at braisere kødet i porter (en næsten sort øltype) af 3 grunde, først for at give kødet en lækker smag af det mørke øl, samt for at få an fantastisk sovs ud af det. Alkoholen i øllet blødgører kødet en lille smule også, og derfor bliver alkoholiske drikke ofte brugt til marinering også.

Continue Reading