Tag Archives: opskrift
Tartiflette

Tartiflette

Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

Continue Reading
kyllingeleverpate default

Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift

Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen.  Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så […]

Continue Reading
kylling

Grydestegt kylling med brun sovs og kartofler

Der er nogle retter der repræsenterer barndommen. Minderne, smagen som du kender det fra barndomshjemmet. For mig er sådan en god gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og kartofler sådan en ret. (mere…)

Continue Reading
Friskbagt rabarbertærte

Rabarbertærte

Forrige år fik vi en ‘lille’ aflægger af en af mine forældres rabarbere. Bare en klump på 40×40 cm, som allerede iår er gået helt amok, og har produceret flere rabarbere end vi kan nå at spise. Det er en rimeligt tidligt sort, som er mere syrlig, og knap så rød som vin- og jordbærrabarbere, […]

Continue Reading
Kanelsnegle og bolledame i baggrunden

Kanelsnegle

Her i weekenden holdt vi børnefødselsdag for Frederikke som bliver 5 på onsdag. Til sådan en børnefødselsdag skal der selvfølgelig serveres nogle lækre kageting, som er nemme for børn at spise. Kanelsnegle! De er nemme at håndtere for børnene. Som kagekone lavede vi en “bolledame” , som også er nem for børnene at tage af. […]

Continue Reading
Forloren hare

Forloren hare

Der er nogle ting som jeg aldrig har prøvet at lave. Nogle af dem er rigtige klassikere, og eftersom jeg aldrig havde prøvet at lave forloren hare før, så skulle det da prøves. Efter at have rodet lidt rundt, besluttede jeg mig for at prøve den opskrift som er i God Mad, let at lave, […]

Continue Reading
Brownies med banan

Brownies med banan

Brownies, absolut en af mine yndlingskager. Normalt bager jeg en mere klassisk brownie, som altid falder i god jord. Den holder ihvertifald aldrig ret længe. Denne gang skulle det være anderledes, og efter at have kigget lidt rundt i køkkenet, besluttede jeg mig for en brownie med banan og hasselnød. Hvorfor ikke? Banankage er en […]

Continue Reading
Nemme hurtige kokostoppe. Du kan nå at bage disse kokokstoppe fra gæsten ringer på døren til de når indenfor (eller næsten da)

Kokostoppe

Engang sidste år, da min lillebror var på besøg, skulle vi lige hurtigt bikse nogle kager sammen til eftermiddagskaffen. Noget af det nemmeste man lige kan lave (altså udover muffins) er kokostoppe. De er helt vildt nemme at lave, og tager kun 20 minutter ialt, hvor kokostoppene er i ovnen over halvdelen af tiden. (mere…)

Continue Reading
Frikadeller er en rigtig klassiker i det danske køkken, og der findes omtrent lige så mange frikadelle opskrifter, som der findes mødre.
Hver gang jeg tænker på min Mors frikadeller kommer jeg til at smile, ikke så meget på grund af smagen, men fordi min mor engang dummede sig lidt med en omgang frikadeller (for nu over 20 år siden).

Frikadeller!

Frikadeller er en rigtig klassiker i det danske køkken, og der findes omtrent lige så mange frikadelleopskrifter, som der findes mødre. Hver gang jeg tænker på min Mors frikadeller kommer jeg til at smile, ikke så meget på grund af smagen, men fordi min mor engang dummede sig lidt med en omgang frikadeller (for nu […]

Continue Reading
Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Selvom det er muligt at finde vilde blåbær i Danmark, det er noget af en opgave at plukke dem, så har vi da alligevel været ude at plukke en sjat. 1,2 kg blev det til, ikke at det var alverden, men vi havde Frederikke med ude på heden, og for at hun ikke skulle komme […]

Continue Reading