Tag Archives | olivenolie

Udsigten der mødte mig om morgen

Hvordan man laver olivenolie på Sicilien

Sidste år fik jeg tilbudet af en af mine gamle studiekammerater om at komme med til Sicilien og lave olivenolie. Hans forældre har et hus i en bjergdal vest for vulkanen Etna, med en fantastisk udsigt over dalen og middelhavet, hvor de har en hulens masse oliventræer på en bjergskråning. Et tilbud jeg bare måtte […]

Continue Reading 1
Pesto, pasta og svinemørbrad

Pesto, pasta og svinemørbrad

Mine basilikum planter var ved at have vokset sig parat i vindueskarmen til at blive lavet til pesto.  Pesto er bare bedre når man laver det selv og når det så bliver lavet af en plante som jeg selv har gået og passet, ja så bliver det bare ikke bedre. Svinemørbrad har iøvrigt (sammen med […]

Continue Reading 7
Enkel tomatsovs med pasta

En enkel tomatsovs til pasta

Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. […]

Continue Reading 7
Græskarhoved

Ristede Græskarkerner

Når man nu udhuler græskar, så smider de fleste græskarkernerne ud. Disse kan istedet bruges til en lille snack, hvis man gider bruge lidt tid på det. Når græskarkernerne er taget ud af græskarret, så skal de vaskes, og alt det orange kød skal fjernes fra dem. Derefter skal de lige stå til afdrypning lidt..

Continue Reading 8

Bredbladet persillesuppe

Jeg har ved flere lejligheder lavet den her suppe, når jeg har haft gæster, og den har altid bragt lykke. Den grønne farve fra den bredbladede persille ser også rigtig godt ud i en dyb hvid tallerken. Ren flydende sommer.

Continue Reading 3

Pin It on Pinterest