Tag Archives: mayonaise
Tun mousse med sennep

Tunmousse – med sennep

  Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov […]

Continue Reading
Krebsehale salat

Krebsehalesalat

Nogle gange skal det være let, hurtigt og velsmagende, også hvis der kommer gæster. Jeg fik købt mig en gang krebsehaler i lage i et af de lokale discountmarkeder og viste lige præcis hvad jeg ville gøre ved den. (mere…)

Continue Reading
Tunmousse

Tunmousse

Forleden fik Lars udfordret mig til at lave tunmousse. Måske en underlig ting at blive udfordret til men det har aldrig stoppet os i at gøre noget. Jeg bestemte mig tidligt for at gå den klassiske vej smagsmæssigt. Til gengæld ville jeg prøve at få så meget smag i den som muligt.  Nu ikke fordi […]

Continue Reading
Makrelsalat mad

Makrelsalat

Makrelsalat er min første smagsoplevelse hvor det hele gik op i en højere helhed. Jeg har vel gået i tredje eller fjerde klasse. Min moder havde bagt et brød i en høj springform med en bolle på toppen af brødet. Toppen af bollen blev skåret af, smurt med en smule smør og hjemmelavet makrelsalt var […]

Continue Reading
Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat. (mere…)

Continue Reading
Æggemad med tomat fyldte purløg

Æggemad med tomat fyldte purløg

Farserede purløg blev til en ide under middagen på Ebisu med en håndfuld andre danske madbloggere. Rasmus fra godtsulten.dk nævnte det i løbet af aftenen og straks var vi nogle der løb med ideen. Oprindeligt kommer idéen fra Adam Prices fiktive anmeldelse på Politiken af resturanten Reaktor 2, hvor der blev serveret faseret purløg med bogfinkemilt. Lækkert […]

Continue Reading
Morgenmads burger

Morgenmads burger

Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger. (mere…)

Continue Reading
Fruits de mer

La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet. Valget faldtp på byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux .  Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik […]

Continue Reading
Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

Så er det tid til en klassiker. Billig, velsmagende og ikke mindst nem! I stormetropolen hvor jeg bor er vi trods alt ikke store nok til at have vores egen fiskebutik, men der kommer en udfoldelig lastbil forbi en gang om ugen. (mere…)

Continue Reading
Den færdige mayonaise med smag!

Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

Har du en gang prøvet at lave din egen mayonaise, så køber du modvilligt den hvide fra den nærmeste discountbutik igen! Hvad kan blive mere naturligt end æggeblomme, rapsolie og den fantastiske ting det er at blande de to råvarer der normalt ikke vil hænge sammen til en guddommelig smagsoplevelse. Næh, ikke noget med tilsætningsstoffer […]

Continue Reading