Tag Archives: løg
Guacamole

Guacamole

Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

Continue Reading
Bring fonden langsomt til at simre

Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 2, kyllingefond

Anden del af min lille serie om at få mest muligt ud af en frisk kylling går ud på at lave en god kyllingefond som kan fryses og bruges til at give en ekstra god smag til mange af de retter jeg vil lave på kyllingen. (mere…)

Continue Reading
Perfekt til frisk pasta og gerne med lidt hakket basilikum i

Hjemmelavede flåede tomater og endnu en tomatsovs

Der er nogle grundting der er meget gode at kunne i et køkken. At kunne lave en god tomatsovs er en af dem. Tomat er noget af det mest alsidige når det kommer til at lave en sovs. Der er nok ingen anden råvare der i sig selv og med bare en smule tilberedning der […]

Continue Reading
Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat. (mere…)

Continue Reading
Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

Et stykke tid efter at mit komfur var gået i stykker og var blevet afløst af et par kogeplader, blev jeg ramt af en ubehjælpelig trang til lasagne. Intet komfur, ingen lasagne, var min første tanke. Indtil det slog mig: hvorfor ikke bare pandestege den? Nuvel, for at få den sprøde ost på toppen skulle […]

Continue Reading
Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit er af de små herligheder der er utrolig let at lave og som smager fantastisk. Kort fortalt er det løg der får lov til at simre i fedtstof, sukker, tilsat lidt eddike af en slags og lidt fond. (mere…)

Continue Reading
Grydeskeens oksehale suppe

Grydeskeens Oksehale suppe

Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrænger på næsen af. Oksehaler har min slagter altid liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg! Oksehaler laver den mest fantastiske suppe eller sovs. Kraftig, intens og så fuld af smag at man skulle tro det var løgn – så jeg fik presset en hel hale […]

Continue Reading
Morgenmads burger

Morgenmads burger

Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger. (mere…)

Continue Reading
Stegt andelever med den hurtige flødesovs

Stegt andelever med den hurtige flødesovs

Jeg havde fået vristet en frisk and ud af min lokale kødpusher til at lave en omgang confit de canard. Inden i den lå indmaden og ventede på at blive til fond og så slog tanken mig. Andelever – en delikatesse og meget hurtigt udset til at være min frokost. Efter at have parteret en […]

Continue Reading
Syltemad med sennep og syltet rødbede

Hjemmelavet sylte

Sylte har et dårligt ry. Mange siger fyforpyffer – der er jo grisetæer, hoveder og alt muligt i – og så er det så fedt!  Sidst gang jeg hørte nogle pive over sylte sad de og spiste en rullepølsemad med sky – skæbnes ironi og folks uvidenhed. På den anden side kan jeg godt forstå […]

Continue Reading