Tag Archives | kartofler

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Her forleden lavede jeg for første gang brunede kartofler.  Det var faktisk en ny fornemmelse at stå i køkkenet med en gammel klassiker og aldrig have prøvet at lave den før. Så for andre som jeg der ikke har prøvet at lave brunede kartofler – her er hvordan jeg gjorde. Heldigvis er brunede kartofler rigtig […]

Continue Reading 14
Kamstegen skåret igennem

Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med,  var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]

Continue Reading 3
Krydderier-tilsættes

Abbachio alla Romana (Lammegryde)

Som regel når jeg får lam, så er det enten lammekoteletter, eller lammekølle, så derfor synes jeg at denne Abbachio alla Romana (lammegryde, Rom-style) så indbydende ud, og kunne være med til at udvide min horisont lidt.

Continue Reading 0

Eksperiment: Bøf sous vide med ovnstegte kartofler

I mit første indlæg om sous vide, havde min slagter lavet svineskanken for mig. Mens vi snakkede sous vide teknik, kom han med det glimerende foreslag at jeg skulle anskaffe mig en billig friture maskine. En af dem hvor temperatur kontrollen går fra 0 til højt. Sådan en tingest skulle være god nok til at […]

Continue Reading 17

Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

Jeg stod en fredag og snakkede med en god kollega om hvordan man kunne lave en nem hovedret og som han formulerede det så elegant: “Noget der bare lige kan rodes sammen og smides i ovnen”. Så det skulle være nemt at forberede, let at tilberede og smage godt. Store krav, men på ingen måde […]

Continue Reading 2

Porchetta med kartofler og smørsovs

Jeg har længe gået og haft lyst til at prøve kræfter med at lave porchetta. Porchetta har jeg tit set lavet i tv som helstegt pattegris på bedste italienske manér, plus jeg havde lige købt et par skiver hos en af mine favoritbutikker Spaghetti Martellis og den var ren himmerige i en mundfuld. Det var […]

Continue Reading 0

Bredbladet persillesuppe

Jeg har ved flere lejligheder lavet den her suppe, når jeg har haft gæster, og den har altid bragt lykke. Den grønne farve fra den bredbladede persille ser også rigtig godt ud i en dyb hvid tallerken. Ren flydende sommer.

Continue Reading 3

Pin It on Pinterest