Tag Archives: kartofler

Et sommer minde. Gril, bøf og kartofler

Nu sommeren er gået på hæld, og da vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen. Nu sommeren er gået på hæld og vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer [...]

Continue Reading
35.000 forskellige smagsstoffer

På besøg hos Madingeinøren – til svinekoteletter, rodfrugter og….smørsovs!

Jeg elsker at spise. Jeg elsker at spise god mad. Jeg kan også lave det. Jeg har i hvert fald holdt mig selv gående som enlig far til to i omkring halvandet år og alle var tilfredse.

Continue Reading
Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter

Sprødstegt andebryst

Sprødstegte andebryster med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter. Noget af en titel til en egentlig ret let ret. “Let” som i ikke svær, ikke som i kalorielet. Det sværeste i retten er at få tingene timet, så det hele er færdigt på samme tid.  Rodfrugterne i ovnen er ikke så sarte med tiden, og kartoflerne [...]

Continue Reading
Osso buco ala grydeskeen med pommes fondan

Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

Continue Reading
Stegt ål på tallerken mens der skiftes smør

Stegt ål med nye kartofler og persillesmørsovs

Torsdag er en god dag at komme hjem lidt tidligt. Det er nemlig dagen hvor fiskevognen er på besøg. I dag faldt jeg for hans ål. Det slog mig at jeg ikke havde fået stegt ål i rigtig mange år og faktisk aldrig selv havde prøvet at tilberede dem.

Continue Reading
Forloren hare

Forloren hare

Der er nogle ting som jeg aldrig har prøvet at lave. Nogle af dem er rigtige klassikere, og eftersom jeg aldrig havde prøvet at lave forloren hare før, så skulle det da prøves. Efter at have rodet lidt rundt, besluttede jeg mig for at prøve den opskrift som er i God Mad, let at lave, [...]

Continue Reading

Grydeskeens Oksehale suppe

Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!

Continue Reading

Stegt laks med Sauce Bavaroise og confiterede kartofler og gulerødder

En gang om ugen holder der er en fiskevogn nede ved stationen i stormetropolen, og engang imellem falder jeg for fristelsen. Denne gang var det et stykke laks der fik mit mundvand til at løbe. Jeg er inde i en periode hvor jeg gør meget ud af få brugt de ting jeg har derhjemme inden [...]

Continue Reading

Kanin ragout

Weekend, lørdag og jeg slendrede glad i kulden mod min yndlingslagter for at forkæle mig selv med en af hans gode bøffer.  En god plan, en velsmagende plan – men også en plan der blev ændret i sidste øjeblik. For i køledisken lå en frisk kanin og så ualmindelig indbydende ud.  Med kræet pakket pænt [...]

Continue Reading

Brunede kartofler

Her forleden lavede jeg for første gang brunede kartofler.  Det var faktisk en ny fornemmelse at stå i køkkenet med en gammel klassiker og aldrig have prøvet at lave den før. Så for andre som jeg der ikke har prøvet at lave brunede kartofler – her er hvordan jeg gjorde. Heldigvis er brunede kartofler rigtig [...]

Continue Reading