Tag Archives: ismaskine
img_5129

Blåbærsorbet

Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt […]

Continue Reading
img_4106

Kirsebæris med chokolade

Siden jeg først på sommeren så de første udenlandske kirsebær, har jeg haft lyst til at lave en kirsebæris med chokoladestykker. Jeg ved ikke hvorfor, det har jeg bare. Jeg var nede for at besøge noget familie her i ferien, og var så heldig at få et par kilo kirsebær med hjem fra deres have. […]

Continue Reading
img_2160.jpg

Jordbærsorbet med balsamico

Jeg elsker juni, for det er der den danske jordbærsæson for alvor går igang. Jeg er helt tosset med jordbær, og har rigtig mange undskyldninger for liige at købe en bakke eller 2 med hjem. Nogle synes det er synd at bruge friske jordbær i is. De har nok aldrig prøvet det.Frosne jordbær smager bare […]

Continue Reading
img_1908.jpg

Rabarberkompot og rabarberis

Hvert forår, når rabarberne begynder at blive store, så er jeg lige (tilfældigvis) forbi mine forældres rabarberplanter, og plukke et par kilo med hjem. Så er det tid til at lege. Det er ikke så tit vi har rabarber i huset, vores fryser er frustrerende lille, og vi har ikke nogen have, så da muligheden […]

Continue Reading
IMG_1435.jpg

Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

Madparing, eller på engelsk: Food Pairing er sjovt at lege med, og da jeg en dag opdagede at citronskal og kardemomme ligger ret tæt rent smagsmæssigt, så skulle det da prøves at lave en ret hvor begge dele indgik. Nu skal det ikke være nogen hemmelighed at jeg godt kan li at bruge min ismaskine, […]

Continue Reading
Hindbærsorbet-i-skålen

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og den passer perfekt som dessert, enten alene, eller sammen med f.eks. en brownie. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe. Raspberry sorbet is a fantastic ice cream, always lots and lots […]

Continue Reading
Mandarin-sorbet-velbekomme

Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

Hvis man har spist en tung hovedret, så er det ofte rart at slippe for en alt for tung dessert, og der kan jeg personligt godt lide en god sorbet. Frisk og let. Jeg havde nogle mandariner til overs, og de skulle da bruges til noget, så selvfølgelig blev de lige lavet til en sorbet, […]

Continue Reading
img_1129.jpg

Granatæble sorbet

Granatæbler, denne underlige frugt, med de søde kerner der smager fortrinligt. Jeg faldt over en flok af disse ‘æbler’ den anden dag i Bazaar Vest, hvor jeg var ude at købe noget lammekød. Når jeg er i Bazaar Vest, kræver det en tur igennem alle grønthandlerne, de har altid nogle spændende og billige varer til […]

Continue Reading
Bananis-med-brownies

Bananis

Bananis, normalt når man ser det i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, […]

Continue Reading
Mynteis med chokolade

Mynteis med chokoladestykker

Mynteis er nok en af de mest oversete istyper som findes, er den lavet godt, så er det en rigtig god is, som man virkeligt har svært ved at slå med andre istyper. Desuden er det ikke lige sådan en is man finder i skranken henne hos købmanden, og hvis man endeligt gør, så er […]

Continue Reading