Tag Archives: is
vebbestrub

Vebbestrub Flødeis

Sidst jeg var oppe og besøge mine forældre tog vi en tur syd for Limfjorden, for at blandt andet at se vikingeborgen Fyrkat. På vej derfra kom vi tilfældigvis forbi Vebbestrup Flødeis og vi kunne selvfølgelig ikke køre forbi uden at tage noget is med hjem.

Continue Reading
Ribssorbet kugle

Ribssorbet

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg [...]

Continue Reading

Blåbærsorbet

Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt [...]

Continue Reading

La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet.
Valget faldt byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux . Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik deres olie landsat gennem en ekseptionel olieledning – operation Pluto.

Continue Reading

Kirsebæris med chokolade

Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

Continue Reading

Jordbærsorbet med balsamico

Opskrift på jordbærsorbet med balsamico. Jordbær og balsamico passer som bekendt fantastisk sammen, så denne jordbærsorbet er rigtig lækker. Giver ca. 1 liter sorbet.

Continue Reading

Rabarberkompot og rabarberis

Opskrift på rabarberkompot, og mit forsøg på at lave rabarberis, som ikke helt var så god som rabarber sorbeten.

Continue Reading

Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

Opskrift på citronskal og kardemomme is, som er en spændende kombination udledt af fænomenet food pairing. Isen har en lækker tekstur pga. indholdet af citronskal, og kardemommen komplimenterer den rigtig godt.

Continue Reading

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og en hindbærsorbet passer perfekt som dessert. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist både som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

Continue Reading

Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

Mandarin sorbet kan serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

Continue Reading