Tag Archives: is
vebbestrub

Vebbestrub Flødeis

Sidst jeg var oppe og besøge mine forældre tog vi en tur syd for Limfjorden, for at blandt andet at se vikingeborgen Fyrkat. På vej derfra kom vi tilfældigvis forbi Vebbestrup Flødeis og vi kunne selvfølgelig ikke køre forbi uden at tage noget is med hjem. (mere…)

Continue Reading
Ribssorbet kugle

Ribssorbet

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg […]

Continue Reading
Blåbærsorbet

Blåbærsorbet

Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt […]

Continue Reading
Østersbanke ved Utah beach, Normandiet

La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet. Valget faldtp på byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux .  Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik […]

Continue Reading
Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

Kirsebæris med chokolade

Siden jeg først på sommeren så de første udenlandske kirsebær, har jeg haft lyst til at lave en kirsebæris med chokoladestykker. Jeg ved ikke hvorfor, det har jeg bare. Jeg var nede for at besøge noget familie her i ferien, og var så heldig at få et par kilo kirsebær med hjem fra deres have. […]

Continue Reading
Opskrift på jordbærsorbet med balsamico. Jordbær og balsamico passer som bekendt fantastisk sammen, så denne jordbærsorbet er rigtig lækker. Giver ca. 1 liter sorbet.

Jordbærsorbet med balsamico

Jeg elsker juni, for det er der den danske jordbærsæson for alvor går igang. Jeg er helt tosset med jordbær, og har rigtig mange undskyldninger for liige at købe en bakke eller 2 med hjem. Nogle synes det er synd at bruge friske jordbær i is. De har nok aldrig prøvet det.Frosne jordbær smager bare […]

Continue Reading
Opskrift på rabarberkompot, og mit forsøg på at lave rabarberis, som ikke helt var så god som rabarber sorbeten.

Rabarberkompot og rabarberis

Hvert forår, når rabarberne begynder at blive store, så er jeg lige (tilfældigvis) forbi mine forældres rabarberplanter, og plukke et par kilo med hjem. Så er det tid til at lege. Det er ikke så tit vi har rabarber i huset, vores fryser er frustrerende lille, og vi har ikke nogen have, så da muligheden […]

Continue Reading
Opskrift på citronskal og kardemomme is, som er en spændende kombination udledt af fænomenet food pairing. Isen har en lækker tekstur pga. indholdet af citronskal, og kardemommen komplimenterer den rigtig godt.

Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

Madparing, eller på engelsk: Food Pairing er sjovt at lege med, og da jeg en dag opdagede at citronskal og kardemomme ligger ret tæt rent smagsmæssigt, så skulle det da prøves at lave en ret hvor begge dele indgik. Nu skal det ikke være nogen hemmelighed at jeg godt kan li at bruge min ismaskine, […]

Continue Reading
Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og en hindbærsorbet passer perfekt som dessert. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist både som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og den passer perfekt som dessert, enten alene, eller sammen med f.eks. en brownie. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe. Raspberry sorbet is a fantastic ice cream, always lots and lots […]

Continue Reading
Mandarin sorbet kan  serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

Hvis man har spist en tung hovedret, så er det ofte rart at slippe for en alt for tung dessert, og der kan jeg personligt godt lide en god sorbet. Frisk og let. Jeg havde nogle mandariner til overs, og de skulle da bruges til noget, så selvfølgelig blev de lige lavet til en sorbet, […]

Continue Reading