Tag Archives: gulerødder
gryde

Mørbradgryde med ekstra omhu

Efteråret er over os, tiden hvor den stille simren i gryden spreder forventningens duft, hvor kartoffelmosen endelig igen kan komme i højsædet efter sommerens evindelige salater. Fik jeg sagt at jeg elsker efteråret? Vindens rusken, det omskiftelige skydække og den kolde klare luft. Regnen der slår mod ruden mens jeg sidder med snuden i en bog [...]

Continue Reading
Tournados Rossini

Tournedos Rossini – ikke helt klassisk

Det var en mørk og stormfuld aften. Jeg havde inviteret et par gode venner til middag i deres køkken og troppede op, med poser og guffenydeting i begge hænder. Det var en mørk og stormfuld aften. Jeg havde inviteret et par gode venner til middag i deres køkken og troppede op, med poser og guffenydeting [...]

Continue Reading
Bring fonden langsomt til at simre

Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 2, kyllingefond

Anden del af min lille serie om at få mest muligt ud af en frisk kylling går ud på at lave en god kyllingefond som kan fryses og bruges til at give en ekstra god smag til mange af de retter jeg vil lave på kyllingen.

Continue Reading
Travlhed på det spanske hold under anretning af desserten

Nation cup for U21 kokke – finaledagen

Jeg var i lørdags inviteret til at deltage som gæstedommer i Nation Cup 2011 for unge kokke. Kort fortalt skulle de indbudte gæstedommere være med til at vælge publikums favorit. Det var Region Midtjylland og organisationen F.O.O.D der stod som arrangører. Det var finale dagen hvor den endelige afgørelse skulle falde efter at det engelske, [...]

Continue Reading
Osso buco ala grydeskeen med pommes fondan

Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

Continue Reading

Grydeskeens Oksehale suppe

Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!

Continue Reading

Stegt laks med Sauce Bavaroise og confiterede kartofler og gulerødder

En gang om ugen holder der er en fiskevogn nede ved stationen i stormetropolen, og engang imellem falder jeg for fristelsen. Denne gang var det et stykke laks der fik mit mundvand til at løbe. Jeg er inde i en periode hvor jeg gør meget ud af få brugt de ting jeg har derhjemme inden [...]

Continue Reading

Kanin ragout

Weekend, lørdag og jeg slendrede glad i kulden mod min yndlingslagter for at forkæle mig selv med en af hans gode bøffer.  En god plan, en velsmagende plan – men også en plan der blev ændret i sidste øjeblik. For i køledisken lå en frisk kanin og så ualmindelig indbydende ud.  Med kræet pakket pænt [...]

Continue Reading

Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme

Der var lørdag og tid til at lave en god fond. Sådan en krabat kræver god tid og tålmodighed, så denne weekend var som bygget til det. Fond er en af de herlige ting her i verden som kan løfte en sovs op over skyerne og få mit hjerte til at slå lette slag. Halvvejs [...]

Continue Reading

Foodporn – Dem der ikke helt klarede det 2

Så har jeg været en tur i de digitale gemmer og fundet en stak billeder der ikke kom med i et indlæg eller er fra en ret der aldrig blev skrevet om.

Yop nogle gange lykkes en ret ikke og andre gange er der bare ikke et ordentlig billed af den færdige ret.

Continue Reading