Tag Archives: fløde
Osso buco ala grydeskeen med pommes fondan

Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger! (mere…)

Continue Reading
Jordbær og Osted fløde

Jordbær med fløde og honning

Tja. Der er ikke så meget at sige. Igen idag har jeg været ude efter jordbær. Idag nåede de at overleve til vi skulle have dessert. Det gjorde de ikke igår. Op til Rema1000 efter en Osted fløde,som er ekstra tyk, ekstra cremet, og ekstra smagfuld. Bemærk også hvor gul den er. Så var det […]

Continue Reading
Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

For lang tid siden læste jeg det her indlæg på khymos.org om frugt med kulsyre og siden har jeg gået og haft løst til at prøve noget lignende. Kulsyre i bær, og så bare serveret klassik med fløde fra Osted Mejeri (og den er bare god!) (mere…)

Continue Reading
Stegt andelever med den hurtige flødesovs

Stegt andelever med den hurtige flødesovs

Jeg havde fået vristet en frisk and ud af min lokale kødpusher til at lave en omgang confit de canard. Inden i den lå indmaden og ventede på at blive til fond og så slog tanken mig. Andelever – en delikatesse og meget hurtigt udset til at være min frokost. Efter at have parteret en […]

Continue Reading
Den første bid brød med hjemmelavet smør, parat til at blive nydt

Hjemmelavet smør

Jeg har i et stykke tid gået og funderet over hvorfor jeg aldrig har prøvet at lave min egen smør. Alt hvad jeg har vidst om det kommer fra advarslen fra flødeskumspiskning – endelig ikke for meget, så bliver det til smør! Hvis man kan være fan af smør – så er jeg superfan. Smør […]

Continue Reading
Den færdige pasta

Kalveculotte med pasta – lavet på grill

Lørdag aften,  slagteren havde med sin sædvanlige snilde fået prakket mig et stykke kød på som jeg ikke havde overvejet. Jeg er ret begejstret for den butik Ude a butikken fandt jeg mig selv stående med en nydelig lille kalveculotte, 5 af hans oste/chili pølser, en klump gorgonzola og tre skiver pancetta. Alle aviserne havde […]

Continue Reading
Lecite, mælk, fløde, lime og chokolade (kun chilien mangler i billedet)

Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

Skum er en af klassikerne indenfor molekylær gastronomi, og har været brugt i mange år af kokke der arbejder med disse teknikker. Jeg har valgt at starte med at bruge skum som hovedelementet i en dessert. Lecite giver uanede muligheder for for at bruge skum til at tilsætte en smag (eller flere) til for eksempel […]

Continue Reading
Pasta med kylling

Pasta med kylling og portobello svampe

Da jeg var ude og købe mine 22 liter mælk til at lave ost af hos Osted Ost & Mejeri faldt jeg for fristelsen til at købe den sidste Double Creme (fløde med 48% mælkefedt eller mere..) jeg kunne se på hylden. Jeg må indrømme at det var første gang at jeg havde fornøjelsen af […]

Continue Reading
Parmasan lignende ost i saltlage

Hjemmelavet ost – en serie

Ost. En spise de fleste af os her til lands tager for givet. Enten vel indpakket i en af de utallige discountbutikker vi normalt går på jagt i – eller som smagsoplevelser fra ostehandleren, rejsen eller restaurationsbesøget. Men ikke en spise de fleste af os har den store ide om hvordan bliver lavet. Det er […]

Continue Reading
<!--:da-->kanin01<!--:-->

Braiseret kanin med svampe og gulerødder

Min kammerat og jeg var et hurtigt smut i den nærmeste Irma hvor vi i køledisken faldt over en “halv fransk kanin”. De kvikke bemærkninger fløj rundt mens vi med en undertrykt latter, prøvede at finde ud af hvordan man se om en kanin er halv fransk. I skulle nok have været der, men udfra […]

Continue Reading