Tag Archives: citron
Koldskål med hindbær og tørrede blåbær

Hjemmelavet koldskål med hindbær og tørrede blåbær

Det gik op for mig forleden dag at jeg aldrig har prøvet at lave koldskål.  Jeg ventede gæster,  så hvad kunne være bedre en gang koldskål på en sommerdag? (mere…)

Continue Reading
Sardinsalat med topløg og spicy origano

Sardinsalat med topløg og spicy origano

Hjemmelavet sardinpostej er en af de der simple forretter eller aperitif der er hamrende let at lave og bare smager af mere. Første gang jeg mødtes med Faster Phillip (en madblogger, ikke familie hehe) lave vi en hel del spændende mad og fik fyret en hel del dårlige vittigheder af. Alt i alt en hyggelig aften […]

Continue Reading
Kold kartoffelsalat på rygeost

Kold kartoffelsalat på rygeost med citronstegt kyllingebryst

Jeg har i mange år rynket på næsten af rygeost. Det sagde mig ikke noget, det var kedeligt, der var meget galt. Jeg tog fejl… Rygeost er forrygende. (mere…)

Continue Reading
Svinekotellet med kogte rodfrugter,peberrods gremolata og smørsovs

Svinekotellet med kogte rodfrugter, peberrod gremolata og smørsovs

Jeg havde fået den gode ide at invitere en god kollega på besøg for at gøre det som madanmelder. En ide jeg har gået og leget med et stykke tid. For jeg sidder foran min skærm og skriver om den ene velsmagende ret efter den anden. Men udover at genskabe det jeg skriver, så er det […]

Continue Reading
Citroner

Sardiner i olie, serveret med brød, citron og to slags peber

Nogle gange skal det holdes simpelt, nogle gange skal der prøves nye ting. (mere…)

Continue Reading
Østersbanke ved Utah beach, Normandiet

La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet. Valget faldtp på byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux .  Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik […]

Continue Reading
Parpadelle med friske asparges til 4 personer, med hjemmelavet parpadelle og billeder af det hele.<!-- ckey="32A00B3B" -->

Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges

Jeg hader asparges! Eller.. Jeg hader asparges på dåse! Som barn udviklede jeg en afsky for asparges, fordi den eneste slags asparges jeg nogensinde fik var de der bleghvide asparges i vand på glas. Jeg er ikke en kræsen type, så jeg kan godt spise dem. Af samme grund tog det mig mange år før […]

Continue Reading
Fyldet i tortellinierne smager fortrinligt, og salviesmørret smager ikke mindre end fantastisk. Salvie er når det er råt meget kraftigt i smagen, men når det er blevet stegt i smør falder smagen til mindre styrke, og smørsovsen og salvien passer rigtig godt til fyldet i tortellinierne.

Tortellini med ricotta og salviesmør

Når man nu har en pastamaskine stående, så skal den jo også bruges engangimellem. For når man først har prøvet hjemmelavet pasta, så er der ingen vej tilbage. Ja, det tager lang tid at lave pasta, og det er også kun noget jeg normalt laver i weekenden. Denne opskrift er min version af en opskrift […]

Continue Reading
Pasta med siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg

Pasta med siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg

Før finanskrisen, da rentefrie lån stadig var en god ide og friværdien skulle manifesteres i goder og en livstil som godsejerne under enevælden, snakkede de velbetalte kloge hoveder i medierne løs om det var historien bag ved et produkt der solgte. Jeg var så heldig forleden, at en god ven kunne dele en råvare med […]

Continue Reading