Tag Archives: chili
Guacamole

Guacamole

Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

Continue Reading
Friske jalapenos

Syltede Jalapeños

En af de ting jeg godt kan lide at spise til pizza og pasta m. kødsovs er en lille chili. En lille syltet jalapeno. Desværre er det alt for ofte at dem man køber på glas eller dåse er noget værre skrammel. De mangler bid og de smager kedeligt. Så er det jo godt man […]

Continue Reading
Hjemmelavet ketchup i glas parat til brug

Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage. Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og […]

Continue Reading
Kartofler, chorizo, bacon - Tapas inspireret varm ret

Mortens varme tapas

For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt. Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag. (mere…)

Continue Reading
Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør. I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen. (mere…)

Continue Reading
Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Mens solen stod højt på himlen og gjorde sit bedste for at ødelægge små børns is i sommervarmen, fik jeg lyst til en bøf og lidt let, men enkelt tilbehør. I det gule af de lokale discountmarkeder faldt jeg godt skjult over en bakke med enoki svampe. Jeg var ved at falde ned af bænkevarmeren […]

Continue Reading
Chili con carne

Chili con carne – den til weekenden

Jeg er helt pjattet med Chili con carne og det slog mig her forleden at efter Lars og jeg snart har haft grydeskeen.dk i tre år – så har jeg aldrig skrevet om Chili con carne. Enhver undskyldning jeg kan bruge for at gå lidt amok i køkkenet. Jeg laver tit en simpel chili con […]

Continue Reading
Hjemmelavet flæskesvær

Hjemmelavet flæskesvær

Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær. (mere…)

Continue Reading
Hønsekødsuppe med kyllingebryst sousvide, spinat, forårsløg, chili og sprødt kyllingeskind

Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskinen og ikke mindst […]

Continue Reading
Den færdige mayonaise med smag!

Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

Har du en gang prøvet at lave din egen mayonaise, så køber du modvilligt den hvide fra den nærmeste discountbutik igen! Hvad kan blive mere naturligt end æggeblomme, rapsolie og den fantastiske ting det er at blande de to råvarer der normalt ikke vil hænge sammen til en guddommelig smagsoplevelse. Næh, ikke noget med tilsætningsstoffer […]

Continue Reading