Fra gårsdagens pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille var der stadig æg og skinke tilbage. På den øverste hylde i køleskabet lå der en ost fra Thise mejeri og der var en smule flutes tilbage fra weekendens udskejelser. Det og så lidt smør var nok til at jeg straks gik i gang med at lave en omelet. Der er ved at være rigtig lang tid siden jeg sidst har lavet sådan en sag, så det var med forventningens glæde at jeg gik igang. Først blev der revet en god håndfuld ost på det trofaste Microplan rivejern. Har du ikke sådan et kan det klart anbefales iøvrigt, et godt stykke værktøj! 4 æg blev pisket sammen med en gaffel og til sidst blev der tilsat lidt frisk knust peber. Nogle bruger her lidt vand, mælk eller fløde for at gøre den mere luftigt.
Den store pande blev sat over på fuld blus. Da den var godt varm fik den en lille klat smør, bare lige nok til at overfladen kunne dækket tyndt og ikke nok til at temperaturen på panden faldt. Den piskede æggemasse røg på panden. Her er der de kloge siger at man skal røre rundt undervejs. Nu er jeg tilfældigvis doven, specielt klokken tidligt en søndag, så jeg lod det bare stege løs. Lidt utålmodigt besluttede jeg mig til at vende den for lige at få den øverste side gjort færdig. Den fik lige kun et halvt minut så æggene var blevet tilberedt. Så blev den vendt igen. Lidt fint salt drysset jævnt over den. Den revne ost og skinken blev fordelt ligeligt og jeg lod den stå et minuts tid for at varmen lige kun nå at trænge ind i osten.
Omeletten blev vendt igen. Først lidt salt jævnt over det hele og så dækkes jævnt med reven ost og skinke
No comments yet.