Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

Salat er let at lave (for det meste). Hak noget grønt i stykker, bland det sammen og lav en vinaigrette. Rode rode rode rundt og vupti. Den her salat kræver lidt mere, men det er det hele værd. Du skal bruge en peberfrugt, en bakke champignoner, ruccola, lidt persille (hvis du har), en bøf af oksemørbrad. Lidt salt, til at smage til med, er også nødvendigt. Men derudover er det alt. Først laver vi den grillede peberfrugt. En god lille teknik at have i sit køkkenrepertoire. En hel peberfrugt steges på grill, over gasblus eller med gasbrænder indtil den er sort over det hele. Læg den i en frysepose, slå en knude og lad den ligge. Det får skindet til at løsne sig. Desuden bliver peberfrugten herlig sød i smagen af det. Jeg valgte kun at bruge hovederne af champignonerne. Stilkene kan du gemme og bruge til en sovs. At skære champignonerne i kvarte er lige så godt. Hovederne røg på en varm pande uden fedtstof på. Efter jeg havde vendt dem første gang blev de drysset med en anelse salt.
Champignon hoveder steges for kraftig varme

Champignonhoveder steges for kraftig varme

Mens de steger, så tag din peberfrugt ud af fryseposen.  Skrab skindet af den med en lille kniv. Det gør ikke noget at der er lidt sort tilbage.
Skindet skrabes af grillet peberrugt

Skindet skrabes af grillet peberfrugt

Oksemørbraden har i mine øjne fået et rigtig dårligt ry smagsmæssigt. De prof kokke kalder det hele tiden kedeligt på tv, og  hvor de ellers boltrer sig. De tager fejl. Givet det ikke er så smagsfuldt som oksehaler, kalvekæber og hvad for billige udskæringer der oppe i tiden og luner på bundlinjen. Men det er et stykke saftigt kød der smager godt - uden det skal så i flere timer og tilberedes. Så frem med din oksemørbrad-bøf, salt den. Lad din pande blive godt varm, brun bøffen på alle sider. Skru lidt ned for blusset. Drop en stor klump smør ned til bøffen, sammen med et par let knuste hvidløg. Vend din bøf hver 15 til 30 sekund indtil den er fast men blød at trykke på. Bruger du stege termometer, så indtil omkring 54 grader i midten. Når du vender den tit, så styrer du varmeindtrængningen og sørger for at den bliver godt tilberedt.
Oksemørbraden steges færdig i smør med let knuste hvidløg

Oksemørbraden steges færdig i smør med letknuste hvidløg

Imens hakkede jeg en smule persille til lige at runde salaten af med.
Hakket persille til pynt

Hakket persille til pynt

Da bøffen var færdig blev den sat til side så den kunne stå og trække. Jeg gjorde min pande ren og smed den tilbage på blusset. Fjernede kerner og midten fra peberfrugten og skar den i strimler. Peberfrugten og champignonerne røg på panden igen men en smule hakket hvidløg og mens det stod og hyggede sig skyllede jeg ruccolaen. Smag til med salt.
Peberfrugten skåret i skiver blandet med champignonerne, smør og en smule finthakket hvidløg

Peberfrugten skåret i skiver blandet med champignonerne, smør og en smule finthakket hvidløg

Da champignonhovederne og de grillede peberfrugtstrimler var blevet varme røg de i en skål sammen med ruccolaen. En god håndfuld blev lagt midt på en tallerken. Oksemørbradbøffen blev skåret i skiver og lagt oven på salaten - pyntes med persillen.
Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

Relaterede indlæg:

, , , , , , ,

4 Responses to Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

 1. Tommy Jakobsen 24. januar 2012 at 11:51 #

  Det ser rigtig lækkert ud. Tak for inspirationen, det er en rigtig fin blog du har dig her 🙂

 2. Morten 24. januar 2012 at 12:42 #

  Det smagte også rigtig godt:) Tak for de fine ord:)

 3. foodfanatic 27. januar 2012 at 21:48 #

  Det ser virkeligt lækkert ud.

 4. Morten 28. januar 2012 at 19:16 #

  og smagte så godt som det ser ud 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This