Jeg læste i et nyhedsbrev, at de første økologiske blåmuslinger i Danmark fandtes Limfjorden ude ved Thy. Det fangede min interesse og jeg ringede til Erling fra Villerslev Skaldyr, der står bag ved de økologiske muslinger, for at høre om vi måtte kigge forbi for at høre, og lære mere om, hvad han gik og lavede.
Han var positivt stemt og i august kørte min fader og jeg igennem Thy for at møde Erling.
Det blev til en flot tur og en spændende dag hvor vi lærte meget om blåmuslinger og hvordan man laver dem økologisk. Vi mødtes med Erling i Gudnæs og kunne under hele forløbet sidde og kigge ud til hvor han har sine blåmuslinger.
Vejret og naturen viste sig fra sine pæneste side hele dagen og det kunne ikke have været flottere.
Så i en tid hvor alle ævler op omkring at råvarerne skal være lokalt produceret, ja så bliver det ikke mere lokalt end at sidde ved strandbreden, lige ud for hvor blåmuslingerne har vokset sig store og kødfulde, og få dem tilberedt og serveret af ham der har dyrket dem.
Blåmuslingerne var iøvrigt de mest kødfulde og velsmagende jeg har prøvet. De smagte mildest talt fantastiske.
Erling er iøvrigt meget aktiv med at rejse rundt og introducere danskerne til blåmuslinger. Desuden arbejder han på at få kontakt til restauranter og kokke der kunne tænke sig at bruge hans blåmuslinger.
Mange tak til Erling fordi han tog sig tiden til at mødes med en madblogger fra det store Internet.
Se videoen i toppen for at se hvad vi oplevede
Skriv et svar