Økologi og blåmuslinger – en snak med Villerslev Skaldyr

Jeg læste i et nyhedsbrev, at de første økologiske blåmuslinger i Danmark fandtes Limfjorden ude ved Thy. Det fangede min interesse og jeg ringede til Erling fra Villerslev Skaldyr, der står bag ved de økologiske muslinger, for at høre om vi måtte kigge forbi for at høre, og lære mere om, hvad han gik og lavede.
Han var positivt stemt og i august kørte min fader og jeg igennem Thy for at møde Erling.

Det blev til en flot tur og en spændende dag hvor vi lærte meget om blåmuslinger og hvordan man laver dem økologisk.  Vi mødtes med Erling i Gudnæs og kunne under hele forløbet sidde og kigge ud til hvor han har sine blåmuslinger.
Vejret og naturen viste sig fra sine pæneste side hele dagen og det kunne ikke have været flottere.

Så i en tid hvor alle ævler op omkring at råvarerne skal være lokalt produceret, ja så bliver det ikke mere lokalt end at sidde ved strandbreden, lige ud for hvor blåmuslingerne har vokset sig store og kødfulde, og få dem tilberedt og serveret af ham der har dyrket dem.

Blåmuslingerne var iøvrigt de mest kødfulde og velsmagende jeg har prøvet. De smagte mildest talt fantastiske.

Erling er iøvrigt meget aktiv med at rejse rundt og introducere danskerne til blåmuslinger. Desuden arbejder han på at få kontakt til restauranter og kokke der kunne tænke sig at bruge hans blåmuslinger.

Mange tak til Erling fordi han tog sig tiden til at mødes med en madblogger fra det store Internet.

Se videoen i toppen for at se hvad vi oplevede

Relaterede indlæg:

, , , , ,

9 Responses to Økologi og blåmuslinger – en snak med Villerslev Skaldyr

  1. Michael 26. september 2011 at 18:04 #

    Hej Morten og Lars
    Super hyggelig lille muslingevideo, og herligt at se en mand der virkelig går op i sit fag. Han snakker jo om geografien i Limfjorden på en nærmest “terroir”-agtig måde.
    Ved I hvor man kan få fat i hans muslinger?

  2. Erland 26. september 2011 at 18:05 #

    Fedt indlæg. Elsker muslinger – så lidt oplysning om emnet var fint.

    Specielt øl og musling – det har jeg ikkke prøvet før.

    Kunne næsten smage det når din far fra hjertet siger “Det smage pisse godt” 🙂
    Hurra for folk som Erling

    /Erland

  3. Morten 26. september 2011 at 18:58 #

    @Michale

    Takker:) Erling brænder virkeligt for det. Sidste jeg snakkede med ham stod han på sit skib mit fjorden og arbejdede med muslingerne. Man bliver jo helt misundelig:)

    Jeg tror faktisk han har fat i noget når han snakker om forskellene. Jeg prøvede en uge før bund blåmuslinger fra et sted i Løgstør og de var smagsmæssigt og størrelsesmæssigt slet ikke i samme klasse som Erlings.
    Men som han siger – det kræver at man har smagt de forskellige områder:)

    Hans muslinger kan desværre ikke købes ret mange steder. Han har en liste her: http://www.villerslev-skaldyr.dk/koeb.html
    Jeg ved han arbejder hårdt på at få dem ud til restauranter og fiskehandlere.

    Nu læste jeg på din blog at du kommer fra København, så det kan være at vi skal begynde at spørge fiskehandlerne derinde om de har økologiske muslinger fra Limfjorden:)

    @Erland – Tak for sidst! Det var hyggeligt at møde dig for første gang. Håber det sker igen og under mere rolige forhold:)

    Det var også første gang jeg prøvede øl og muslinger, det smagte overraskende godt sammen. Nu var det også en mørk øl, men jeg kunne sagtens forstille mig blåmuslinger med en lys øl og ramsløg?

    og ja – hurra for folk som Erling.

  4. Anders 1. oktober 2011 at 22:36 #

    Hej Morten..

    Super fed video! 🙂 Thumbs up!

  5. Bente Christensen 2. oktober 2011 at 19:52 #

    Kære Michael, Anders og Erland.
    I – og selvfølgelig alle andre – er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til Erling, så kommer muslingerne med posten. Kontaktdata står på hjemmesiden http://www.villerslev-skaldyr.dk. Jo flere kg, desto lavere er prisen på fragt 🙂
    En af vores kunder, der har en restaurant, har taget øl-opskriften til sig. Som han siger: “Det ta’r sgu’ længere tid at varme brødet, der skal til muslingerne, end det ta’r at dampe dem”. Prøv selv.

    /Bente, Villerslev Skaldyr

  6. Morten 2. oktober 2011 at 20:44 #

    @Anders – takker:)

    @Bente – Tak for info. Jeg kan kun skrive under på at opskriften med øl smager rigtig godt:) Hils Erling.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blåmuslinger - lækkerier fra Limfjorden | Opskrift med muslinger - 11. februar 2012

    […] Morten har selv efterfølgende besøgt Villerslev skaldyr og lavet en video dertil som også varmt kan anbefales. […]

  2. Chokolademageren, del 1 - Hvorfor chokolade og hvad gør hans chokolade speciel | Bagværk - 29. maj 2012

    […] der brænder for det de laver. Der er Erling fra Thy der laver landets første økologiske blåmuslinger. Der er Preben og hans kone fra Sønderhaven Gårdmejeri der laver nogle fine […]

  3. Dampede Limfjords-blåmuslinger med pasta | Grill & Kokkerier - 27. oktober 2015

    […] http://grydeskeen.dk/okologi-og-blamuslinger-en-snak-med-villerslev-skaldyr/inspiration/ […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This