About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Fede billeder!
Åh, SMØR – du ved da lige hvordan man tækkes sine læsere fra morgenen af 😉
I teorien kan man vel bruge alt der indeholder fedtopløselige smags- eller farvestoffer? Jeg fik den tanke at med lidt tomatskal ville man kunne lave en pivfræk rød smørsauce. Jeg vil helt klart kaste mig ud i din kartoffelvariant – kan godt forestille mig at til nye dampede grøntsager vil den være superb.
@Troels – tak:=)
@Klidmoster – En gør sit bedste:)
Du har ret, det burde man kunne. Du får dog så ikke den smør smag med:)
Det fremragende ved den her teknik er at den ikke ændre smagen på de ting du smagssætter med. Friske krydderurter og hvidløg bliver ikke branket og giver en meget klar smag.
Næste skridt må være at benytte det tunede smør i en tunet bearnaise:)
Det har jeg prøvet:) har nogle billeder liggende af en Cote de Beuf hvor jeg lavede sådan en til. Måske jeg skulle få skrevet den i aften:)
Der kommer iøvrigt et indlæg på fredag om luksusbiksemad..mm…bliver helt sulten:)
Bearnaise lavet med smør, der har taget smag af Karl Johan-svampe er en Kong Hans-klassiker, der er svær at slå, prøv det 🙂
@Kasper Der kan man bare se. Kan vi dermed konkludere, at jeg kunne blive ansat i køkkenet på Kong Hans? 🙂
@Kasper – det lyder rigtig godt:)
@Gatstro – hvorfor ikke!:)
KØBER du pølser ? Nå…du indrømmer det dog 🙂
Her gik jeg og var imponeret over dine 4 slags hjemmelavede pølser.
PS – fede billeder……også af pølsen 🙂
/Erland
Ja pølser bliver købt, mest fordi det er let:)
Jeg var på et tidspunkt i Polen i forbindelse med noget arbejde – og Polakker har et seriøst forhold til deres pølser. Halvdelen af deres kød diske var fyldt med så mange forskellige pølser at det var næsten umuligt at vælge.
Vel ankommet i Dannevang gik der rum tid før jeg købte pølser i supermarkedet igen hehe
Tak for rosen af billederne:)
PS – sjovt at i andre lande er pølser af en kvalitet som man kan kalde mad. Men i dannevang er det ikke længe siden at den røde (hvorfor rød) var “pølsen”.
Nu er vore slagtere selvfølgelig begyndt at lave pølser – jeg handler ved Vollstedt i Haderslev (familie i Haderslev-så er der tit) og de laver KANON pølser og bacon.
Så kan godt forstå du mistede fodfæstet i polen som har en tradition for pølser.
I grønland har de vist 50 ord for sne – i danmark har vi 2 ord for pølse (ved pølse vognen): ristet eller almindelig….
/Erland
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/274/3749396/3/hvordan%20kan%20det%20v%E6reat%20danske%20p%F8lser%20er%20r%F8de – de har et godt svar på hvorfor de røde.
Det er meget typisk at det skyldes en dårlig kødkvalitet der skulle gemmes tilbage i 30’erne og som nu er gået hen og er blevet et nationalt ikon. Der ligger en joke i det et eller andet sted hehe.
Der et ordsprog “There are two things you don’t want to see being made—sausage and legislation.” som Bismarck har sagt.
Han har helt ret når man lige læser det her citat fra den artikel:
“”I dag er det naturligt farvestof, der kommer fra rygskjoldet af en slags bladlus, som man har på nogle store farme på Gran Canaria og i Sydamerika. Det er samme farvestof man bruger i læbestifter, Campari og vingummibamser.”
Så ved vi vidst også nok:)