
For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt.
Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag.
Lad os først starte med at hakke, pille og skære de forskellige ingredienser. Du skal bruge:
En Chorizo
Kartofler
Bacon
Rødløg (eller almindeligt løg)
Et glas hvidvin
Friske røde chili
Hvidløg
En håndfuld små tomater, jeg brugte San Marzano.
Smør
Bacon og chorizo skæres ud i, hvad der altid benævnes mundrette stykker. Jeg havde købt et stykke helt bacon. Først fjernede jeg skindet, da det kan være sejt selv om det bliver stegt sprødt.

Kartofler blev vasket og skåret ud i skiver.

Løg og en hulens bunke hvidløg blev hakket. San marzano tomater blev skåret i kvarte. Vigtigst med tomaterne er at de er vel modne og ikke for store. De skal i størrelsen passe med den størrelse jeg lavede kartolfer, chorizo og baconen i.


I denne ret erdet en fordel at have det hele forberedt før du går igang, da det går stærkt når vi går i gang.
Kartoflerne røg i en gryde, blev dækket med vand, tilsat lidt salt og sat på blusset så de lige kunne blive kogt møre.
Mens det stod på blev først baconen stegt sprød på en godt varm pande.

Baconen tages af og lægges til afdrypning. Chorizoen steges sprødt på begge sider i bacon fedtet.
Jeg skulle lige vente fem minutter derefter, før kartoflerne var kogt færdige. Da de var det, og de var dampet af, røg de på panden og blev stegt i fedtet fra bacon og chorizo.
Jeg steger det hele for god varme iøvrigt og varmen reguleres ved at tilsætte nye råvarer til panden.

Når kartoflerne lige har fået farve dumpes rødløget på panden. Rod forsigtigt rundt indtil løgene er blevet klare i det.

Lad derefter chilien, hvidløg, den stegte bacon og chorizo ryge ned på panden. Jeg lod bacon skindet ryge samme vej, da det ville være med til at give ekstra smag. Rør det hele rundt et kort øjeblik

Så skal bunden af panden lige dækkes med en 3-4 milimeter hvidvin. Endeligt ikke for meget, for så vil sprødheden fra meget af det stegte blive helt væk. Givet noget vil forsvinde, men der vil være lidt tilbage.

Lad det hele reduceres under kraftig varme, indtil det ser sådan her ud.

Så er det tid til at lade tomaterne deltage i smagsfesten.

Rør rundt igen. Tomaterne skal bare lige have nok til at de begynder at falde sammen.
Giv den en klat smør. Det er med til at fremhæve smagen og mere vigtigt så er det med til lige at gøre væden til en sovs.
Rør blidt rundt indtil væden er blevet god cremet.

Hæld i en skål, pynt med lidt persille hvis du har gæster eller er madblogger og bon appetité.

Skriv et svar