Morgenmads burger

Morgenmads burger

Morgenmads burger

Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger.

På et eller andet tidspunkt har jeg fået anskaffet mig en udstikker, som jeg normalt bruger til at anrette med.  Den var straks i mine tanker, det var den passende størrelse for en morgenmad hapser. Frem med et par skiver toastbrød og stak et par runde skiver ud.  Imens sprødstegte jeg er par skiver pancetta (italiensk bacon).  Jeg formede et par bøffer i udstikkeren, mens jeg havde Heston Blumenthals råd om den perfekte burger i baghovedet. Endelig ikke ælte kødet, sørg for at strimlerne i kødet fra hakningen er på den korte led af bøffen. Det giver oplevelse en mere saftig og mør bøf.  Krydres med salt og peber og så på panden.

Toastbrødet udstikkes

Toastbrødet udstikkes

Det udstukkede toastbrød

Det udstukne toastbrød

Bøffen formes i udstikkeren

Bøffen formes i udstikkeren

Så skulle der laves spejlæg. Men ikke i fri form på panden. Udstikkeren blev sat på panden ved siden af bøfferne og et æg blev forsigtigt hældt ned i den. Steges blidt indtil hviden er blevet fast, men blommen er flydende. Imens skar jeg et par tomater i tynde skiver, skar et skalotteløg i ringe (giver små ringe - passende til det her), og hakkede lidt purløg.
Æg spjeles i udstikkeren

Æg spjeles i udstikkeren

Med æg og bøfferne færdige, blev toastbrødet ristet på panden. Gerne med lidt af fedtstoffet for at give den der svampede, fedtede, sprøde fornemmelse.
Stegt hakkebøf, spejlæg og et par skiver pancetta

Stegte hakkebøf, spejlæg og et par skiver pancetta

Med det hele færdig var det bare at gå i gang med at samle lækkerierne til en helhed.
brødet ligges på tallerknen

brødet ligges på tallerkenen

En smule mayonaise på brødet

En smule mayonaise på brødet

pancetta oven på

pancetta oven på

Bøffen oven på pancettaen

Bøffen oven på pancettaen

Lidt ketchup på toppen

Lidt ketchup på toppen

Spejlægget placeres oven på det hele

Spejlægget placeres oven på det hele

Og der drysses med tomat, purløg og skalotteløg

Og der drysses med tomat, purløg og skalotteløg

Så må der guffes og nydes, og råbene fra hjerteforeningen bruges som baggrundsunderholdning mens der spises.  Det hele var en fornøjelse at sætte tænderne i. Friskt, saftig, knasende og mættende.

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , , , , ,

10 Responses to Morgenmads burger

  1. Deborah 21. november 2009 at 09:13 #

    Uhm, siger jeg bare! Med min p.t. nedjustering af kilo er det ikke lige sådan en, jeg går igang med, og så på den anden side – så må jeg synde en gang i ugen. Kunne snildt være med en sådan 🙂

  2. Signe 22. november 2009 at 17:09 #

    Selvom jeg ikke er den store æggespiser, kan jeg sagtens se det æstetiske i sådan en konstruktion – uden æg, 2 tak!!!
    .-= Signe´s last blog ..Lyssej med porrecreme =-.

  3. Kasper Bergholt 22. november 2009 at 17:51 #

    Selv om det er ved at være aften, så tiltaler den mig!

    Minder lidt om en tømmermændssag, jeg en overgang kørte med — varierede af og til med diverse grøntsager (fx peberfrugt) stegt i stærk chiliolie og den slags.

    Men en ting må være helt sikkert — den slår McD’s forsøg på en morgenmadsburger!

    Go’ søndag!

    Kasper
    .-= Kasper Bergholt´s last blog ..Vagtelbryst, confiteret vagtellår og kartoffel; svampe, løg og spæk. =-.

  4. Morten 26. november 2009 at 23:51 #

    @Deborah – hvis man skal synde så er det ikke et dårligt valg:9

    @Signe – Den vil virke fint uden æg, men ville nok bruge lidt mere ketchup og mayo:9

    @Kasper – mm måske jeg skulle prøve en variant i weekenden med nogle af de lidt stærkere sager.
    Det kunne måske give et godt kickstart lørdag tidligt!

  5. MadFar 27. november 2009 at 00:33 #

    Bortset fra at jeg synes at toastbrød er noget af det mest ligegyldige i hele verden, synes jeg det ser godt ud og ideen er god. Elsker varmt mad om morgenen 🙂
    MadFar
    .-= MadFar´s last blog ..Kotelet. =-.

  6. Morten 27. november 2009 at 01:23 #

    MadFar du har ret i at toastbrød ikke høre til i toppen over lækkerier – men det suger smag til sig når det bliver stegt på panden.
    Bare check mine parisertoast!:)

  7. Faster Philip 8. januar 2010 at 22:45 #

    Uhh den ser altså god ud! Den tiltaler mig på så mange måder, det gør burgere egentlig bare! Men så enkel og alligevel så smagsfuld. Jeg må prøve den så snart jeg får mulighed =)

    Tak for en god inspirerende blog.

    De bedste hilsner

    Faster Philip

    • Morten 18. januar 2010 at 20:58 #

      Faster Philip – der er bare noget ved burgere der bare virker. Endnu en ting vi kan spore tilbage til de gæve romere:)

      Jeg kan kun sige prøv den eller en variation i nærheden – Herlig start på dagen:9

  8. Line 30. januar 2012 at 15:37 #

    Hej Morten! Hvor har du købt din udstikker til at lave ægget på panden med?? VH Line.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idag… « Deborah's Food and something - 6. december 2009

    […] jeg lidt hendad Morgenmadsburgeren – En bøf, et stykke ristet toast, ristede løg, en smule ost (smeltet over bøffen), et […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This