Lakseruller

Lakseruller, er en af de ting vi bruger her i huset, når vi skal have forret, og ikke rigtigt har tiden til at lave en ‘rigtig’ forret. Lakseruller kan nemlig laves i god tid, og bare skæres ud når de skal bruges. Når vi ikke kan få laks, bruger vi hellefisk, eller til nøds skinke.

Ungerne er vilde med at få dem med i madpakkerne. De smager godt, er gode som fingermad, og så er de sjove for dem at være med til at lave.

tortillaen smøres med osten

Lakseruller:

1 pk tortillas 6-8 stk
1 agurk skåret i tynde stænger
1 håndfuld rucola
1 pk røget laks (200-250g)
1 pk neutral smøreost (f.eks Philadelphia)
purløg / krydderurter
1 spsk citronsaft
salt + peber

salat og agurk på tortillaen

Bland smøreosten med hakkede krydderurter, og smag til med citron, salt og peber. Smør et tyndt lag på en tortilla. Læg lidt agurkestænger og rucola på.
laksen lægges på det der nu kan betegnes som lakserulle ;)

Fyld fisk på så det passer med at der er til alle lakserullerne. Har man andet i køleskabet som trænger til udrydning, så er det nu man skal være kreativ 🙂

lakserullen rulles

Rul tortillaen stramt sammen, og læg den på et fad eller en tallerken. Lav resten af lakserullerne på samme måde, og brug dem med det samme, eller stil dem på køl til senere brug.

lakseruller klar til udskæring
Inden rullerne serveres skæres de i mindre stykker med skiftevis skrå og lige snit, og stilles evt på højkant på fadet.

Relaterede indlæg:

, ,

5 Responses to Lakseruller

  1. Malene 8. januar 2012 at 11:55 #

    Lyder lækkert. Hvilke krydderurter er bedst? Bare purløg, kan ikke rigtig se det på billedet..

  2. Lars 8. januar 2012 at 17:13 #

    Hej Malene, du kan bruge hvad du synes. Dild, kørvel og persille vil også gå fint til.

  3. Malene 8. januar 2012 at 23:53 #

    Okay tak. Skal bruge dem til brunch buffet, så der skal ikke være for meget knald på. Men er de gode med bare en smule purløg? 🙂

  4. Lars 9. januar 2012 at 12:50 #

    Må der ikke være smag i en brunch? 🙂

    Ja, de er fine bare med purløg, men du kan bare smage osten til med flere krydderurter, hvis du ikke synes den smager af nok. Jeg laver den som regel ikke for kraftig, så laksens smag ikke bliver overdøvet.

Trackbacks/Pingbacks

  1. En lille haps | tinebroendum - 7. januar 2012

    […]  Bruchetta med tomat, ost, hvid/rødløg og basilikum og lakseruller. […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This