Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit er af de små herligheder der er utrolig let at lave og som smager fantastisk. Kort fortalt er det løg der får lov til at simre i fedtstof, sukker, tilsat lidt eddike af en slags og lidt fond.

Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Lad os straks hoppe videre og igang med at forvandle råvarer til velsmag.

Til min version valgte jeg at bruge hønsefond, æblecider eddike, rosmarin, honning, smør og olivenolie (salt og peber også selvfølgelig).

Løg, rosmarin, æble cider eddike, smør

Løg, rosmarin, æble cider eddike, smør

En af de bedste honninger jeg har smagt

En af de bedste honninger jeg har smagt

Løg pilles og skæres i skiver.  En pande sættes over på ikke for kraftigt varme. Den skal bare lige være varm nok til at du kan stege løgene forsigtigt.
Tilsæt olie og smør – når smørret er smeltet hæld alle løgene i.  Giv den også et par store spiseskefulde honning, peber og lidt salt.
Lad det hele små stege under svag varme indtil løgene begynder at tage farve.

Løg skæres i skiver

Løg skæres i skiver


Jeg rullede rosmarinen i et lille stykke osteklæde og snørrede det sammen med madsnor. Ingen grund til at have hele rosmarin blade i.  Rosmarinen lagde jeg til side til da løgene var færdige.

Rosmarin

Rosmarin

Rosmarin

Rosmarin

Tilsæt et stort skvulp (mere end en deciliter, mindre end to) af æblecider eddiken og tilsvarende af hønsefond (jeg brugte en færdiglavet fond fra et af de bedre discountmarkeder).
Smag til undervejs med mere hønsefond, peber og æblecider eddike (ikke meget, da det er menningen at det hele skal reduceres langsomt).

Skru ned på svag varme og lad det hele stå og simre i flere timer indtil det har fået en god tyk konsistens. Det kan sagtens tage timer og en duft af nydelse vil bredde sig i dit hjem!

Løgconfiten reduceret, smagt til og nu med en fremragende brun farve

Løgconfiten reduceret, smagt til, og nu med en fremragende brun farve

Hæld confiten på glas eller anden beholder. Det kan holde sig i køleskab i op til en uge, men en ting er sikkert: hos mig holder det ikke så længe 🙂

Løgconfit

Løgconfit

Løgconfit

Løgconfit

Det var min tanke at bruge løgconfiten som tilbehør til min aftensmad – men jeg kunne ikke dy mig for lige at riste en skive brød eller to. Smøre generøst med løgconfit på, og en strimmel creme fraîche til lige at balancere oplevelsen.

Brød ristes

Brød ristes

Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Løgconfit på ristet brød med creme fraîche

Fremragende frokost! 🙂

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , ,

11 Responses to Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

  1. Signe 13. maj 2010 at 17:14 #

    Når man som jeg er en sucker for bløde løg i alle afskygninger, må dette da lige være noget! Det skal helt sikkert prøves – snart 🙂
    .-= Signe´s last blog ..Marmorkage med lime =-.

  2. Anders 13. maj 2010 at 17:23 #

    Super let og lækker opskrift! Jeg er dog ikke helt sikker på jeg forstår creme fraiche’n:)
    .-= Anders´s last blog ..GM Anmelder: Nugan Estate Pinot Noir 2008 =-.

  3. Alisa 13. maj 2010 at 17:49 #

    I was drawn to your stunning photos and had your site translated so I could make this too. It looks really delicious.
    .-= Alisa´s last blog ..The World’s Most Neglected Wines (Part Four): Cabernet Franc from the Loire Valley =-.

  4. Faster Philip 13. maj 2010 at 18:02 #

    Mmm, simpelt og lækkert, hvor er det rart at se =)
    Jeg har selv gjort meget i forskellige versioner af rødløgs – marmelade – confit og chutney. Løg er så versatilt ! Nå ja, og velsmagende!

    Som altid, tak for inspirerende læsning.

    De bedste hilsner

    Faster Phiip

  5. Morten 13. maj 2010 at 21:47 #

    @Signe – god fornøjelse:)

    @Anders – Den svage syrlighed fra creme fraichen og dens fedme rammer lige ned og får det hele til at gå op:) Men det er en balance:)

    @Alisa – Thanks for the kind words:9

    @Philip – Simpelt er som regel lækkert 🙂

  6. Anders 1. juni 2010 at 10:20 #

    Jeg fik da iøvrigt lavet confiten og den faldt virkelig i god jord hos gæsterne! Tak en lækker opskrift!
    .-= Anders´s last blog ..Asian Sensation =-.

  7. Morten 1. juni 2010 at 17:04 #

    Det var så lidt:)

  8. Piskeriset 10. juni 2010 at 22:06 #

    Lige nu sidder jeg og koncentrerer mig om IKKE at savle over de billeder… hvor ser det godt ud!
    .-= Piskeriset´s last blog ..Brus og blogarrangement =-.

  9. GORM 12. november 2010 at 21:14 #

    Tak for at opleve et site hvor der er engagement , ideer , diskussion om dejligt reelle ting.
    Det var min uvidenhed om CONFIT der fik mig ind på denne side. Jeg havde lige åbnet en
    i Paris indkøbt konservesdåse og anede ikke hvad jeg skulle stille op med den da jeg havde
    åbnet den.
    Men det skal i næste uge være mig en glæde at lægge en fasanopskrift ud ( når den ny-nedlagte kok)
    har hængt nogle dage.

  10. Søren 14. maj 2013 at 22:46 #

    Hej Morten,

    Jeg har aldrig fundet en hønsefond i en discountbutik. Kan du afsløre hvor du fandt din. Tak.

    Med venlig hilsen

    Søren

  11. Morten Ildal 16. maj 2013 at 10:20 #

    Superbrugsen og Irma har en fond/flydende terning som jeg tit bruger. Den er ok i en snæver vendning

    Mvh

    Morten

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This