Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat/champignonsalat

Kyllinge Gordon bleu med varm spinat og champignon salat

Kyllinge Cordon bleu med varm spinat og champignon salat

Jeg er helt pjattet med opskrifter som den her. Få råvarer som efter en kærlig behandling bliver til en velsmagende ret.
Sådan et kyllingebryst kræver nogle gange lidt ekstra for at blive godt, så min tanke var hvorfor ikke lave en Gordon Bleu inspireret version af slagsen.
Til formålet havde jeg indkøbt:

Kyllingbryst
Et par skiver kogt skinke
Spinat (vasket)
En omgang kartofler
Champignoner
Æg
I køkkenet var der:

En almindelig skæreost med smag
Rasp
Smør
Peber
Frisk rosmarin
Peberkorn

Første skridt er at forberede kartoflerne. Skær dem ud i ens stykker som du kan se på billedet lidt længere nede. Pil et par hvidløg og skyl en gren rosmarin og knus lidt peberkorn.

Tilsæt lidt olie på en mellemvarm pande, på med rigeligt med friskknust peber, og rosmarinen.

Lidt olie på panden sammen med frisk knust peber og en gren rosmarin

Lidt olie på panden sammen med frisk knust peber og en gren rosmarin

På med kartoflerne og hvidløgene. Drys lidt fint salt over og rod lidt i dem.

Lad dem stege stille og rolig og husk at rør dem rundt.

På med kartoflerne og et par fed hvidløg

På med kartoflerne og et par fed hvidløg

Det tager tid at råstege kartoflerne, så vi kan forberede de andre ting vi skal lave imens. Først champignonerne. Mine var ikke så store, så jeg skar dem ud i halve. De skal først steges når kartoflerne er færdige. Men så er vi forberedte.

Skær champignonerne ud i halve

Skær champignonerne ud i halve. Svamp ikke i naturlig størrelse 😉

Kvas et fed hvidløg til mos med dit knivsblad og lidt salt.

Kvas hvidløget til en fin mos med et knivsblad og lidt hjælp fra salt

Kvas hvidløget til en fin mos med et knivsblad og lidt hjælp fra salt

På en tallerken blandede jeg raspmel og salt til at panere kyllingebrystet i senere. Så var det gjort. I en anden tallerken dumpede jeg et æg og piskede det med en gaffel.

Lav en raspblanding af rasp, mel og salt

Lav en raspblanding af rasp, mel og salt

Husk at checke kartoflerne og rør dem rundt.

Så er det tid til at forberede kyllingebrystet. Læg det i en stor frysepose, bind en knude – kyllinge brystet skal have plads til at udvide sig.
Læg det på et skærebræt og  med en bagerulle bankes brystet godt fladt. Se hvordan du så slipper for at svine dit køkken til. Det er de små tips og tricks der hjælper:)

Bank kyllingebrystet fladt i en plastikpose.

Bank kyllingebrystet fladt i en plastikpose.

Læg først en skive skinke på kyllingebrystet og så lidt ost oven på.

Fyld kyllingebrystet først med en skive skinke og så med ost

Fyld kyllingebrystet først med en skive skinke og så med ost

Fold det hele sammen og brug kødnåle til at holde det sammen. Jeg kunne kun finde en kødnål og et lille grilspyd, så jeg måtte improvisere og det hverken så godt ud eller virkede helt efter hensigten, men det virkede dog lidt, hehe.

Når det hele hænger sammen så vend kyllingebrystet på tallerken med det piskede æg.

Rul kyllingebrystet og fastgør det med kødnåle. Gerne pænere end min. Vend det i et letpisket æg

Rul kyllingebrystet og fastgør det med kødnåle. Gerne pænere end mit. Vend det i et letpisket æg

På det her tidspunkt var mine kartofler færdige, så jeg tog dem af panden og stillede dem til side.

Steg dem sprøde

Steg dem sprøde

Skru helt op for blusset på den samme pande, vent til det bliver godt varmt og smid så champignonerne på. Når de har stegt et stykke tid, så drys dem med lidt salt.
Den meget varme pande skulle gerne sørge for at de ikke kommer til at svømme i vand, vi vil have dem stegt, ikke kogt

Steg champignonerne for god varme

Steg champignonerne for god varme

Mens champignonerne steger, så sæt endnu en pande på et af de andre blus til kyllingebrystet. Blusset skal ikke være på fuldt, men lidt under.

Vend kyllinge brystet i raspen så den er helt dækket.

Vend kyllingebrystet i raspblanden

Vend kyllingebrystet i raspblanden

Når panden er varm, så drop en stor god klat smør i så vi kan få stegt raspen godt op af kanten. Når smørret er smeltet og bruset af, lægges kyllingebrystet på.
Steg det sprødt på alle sider. Det gode ved at have banket kyllingebrystet faldt er at det ikke skal have så lang tid for at blive gennemstegt.

Steg kyllingebrystet, så det bliver sprødt og helt gennemstegt

Steg kyllingebrystet, så det bliver sprødt og helt gennemstegt

Imens kyllingebrystet stegte lystigt var mine champignoner færdige og de røg op i skålen til kartoflerne.

På den samme pande røg der en klump smør, hvidløg og spinaten.

Hæld den vaskede spinat på den varme pande med smør og hvidløg mosen

Hæld den vaskede spinat på den varme pande med smør og hvidløg mosen

Så skal kartoflerne og champignonerne tilbage på panden og rør blidt rundt.

På med de råstegte kartofler og de stegte champignoner

På med de råstegte kartofler og de stegte champignoner

Når kyllingebrystet er gennemstegt (jeg skar  enden af for at være sikker), så tag den af panden. Skær den ud i skiver og anret på tallerken med den varme spinat og champignonsalt.

Kyllinge Gordon bleu med varm spinat og champignon salat

Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat og champignon salat

 

Relaterede indlæg:

, , , ,

12 Responses to Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat/champignonsalat

  1. Frederik Kreutzer 16. august 2012 at 10:43 #

    Perfekt – jeg har lige taget kyllingebryster ud af fryseren i morges og var i tvivl om hvad jeg skulle gøre ved dem! Den plan er nu i vinkel – tak!

    Hyg dig

    Frederik

  2. marianne 16. august 2012 at 10:49 #

    herligt – det skal vi have til aften i dag. 🙂 Tak for det!

  3. Per 16. august 2012 at 15:00 #

    Perfekt indlæg, godt gået. Nu ved jeg hvad vi skal have i weekenden 🙂

  4. Morten 16. august 2012 at 21:11 #

    Øj, tror det er første gang at der er tre personer der på stribe har sagt de vil lave den opskrift jeg har lagt op.

    Håber det smager og hvis det ikke gør, så er det Frederiks skyld:)

  5. Frederik Kreutzer 16. august 2012 at 21:57 #

    Det smagte hammer-godt!! Tak for god inspiration. Jeg kan heller ikke helt gennemskue hvordan man kan lave det flot, jeg brugte også kødnåle.

    Her er mit indlæg med billede af det færdige resultat – og vinen der passede.

    Hygge

    Frederik

  6. marianne 17. august 2012 at 17:08 #

    Jep, det smagte supergodt – og alle i familien var mætte, glade og tilfredse. Hvad kan man så egentlig ønske sig mere? 🙂
    God weekend!

  7. Mette 18. august 2012 at 19:50 #

    HAPS – hvor ser det lækkert ud, Morten. Meget indbydende billeder!!!

  8. Morten 18. august 2012 at 23:30 #

    @Frederik, godt indlæg og jeg er glad for at det smagte godt:) Kunne være fint hvis der var en kreativ sjæl der kunne vise en måde at få den samlet pænt på:)

    @Marianne – Håber også du har haft og får en god weekend:) Godt at alle var tilfredse.

    @Mette – takker:)

  9. Mette 17. september 2013 at 20:19 #

    Super lækkert måltid – både store og små var glade for resultatet!

  10. Dannie 3. oktober 2013 at 20:04 #

    Supergod ret Morten, det smagte fantastisk…. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vinblog » Regn over land, Ch. Estanilles i mit glas - 16. august 2012

    […] menuen i aften er IKKE grillmad. Inspirationen til aftenens menu skal findes i dette indlæg fra Grydeskeen Spinat og kartofler bliver det ikke, men Cordon Bleu af kyllingfilet glæder jeg mig til at komme […]

  2. Ugens madplan uge 13 | Milles mad - 22. marts 2015

    […] Kylling Gordon Bleu med sprøde kartofler og […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This