Kullinarisk Sydfyn – Appelsinmarmelade (og andre slags) fra Greco Farms

Jeg har aldrig kunnet lide appelsinmarmelade. Det har altid været noget bittert og alt for sødt stads for mig. Puhabadvrfyforpyffer. Stor var min overraskelse da jeg på Kulinarisk Sydfyn ( Kulinarisk Sydfyn havde venligst sponsoret et hotelværelse) smagte en græsk appelsinmarmelade  som jeg rent faktisk kunne lide.
Applesin marmelade fra Greco Farms og jeg troede jeg ikke kunne lide appelsin marmelade

Applesin marmelade fra Greco Farms og jeg troede jeg ikke kunne lide appelsin marmelade

Sødme fyldt, ikke for sød, uden bitterhed. Jeg var fanget smagsmæssigt af mine egne smagsløg og fordomme og vendte tilbage flere gange i løbet af weekenden for at introducere de andre madbloggere. Manglen på bitterhed skyldtes ifølge Greco Farms ( importøren )at man i produktionen var meget opmærksom på ikke at få det bitre af skallen med, og det er netop i det hvide under skallen af bitterheden ligger.
Den mest fantastiske appelisin marmelade. Mere om den meget snart

Den mest fantastiske appelisinmarmelade. Mere om den meget snart

Det var så ikke kun appelsinmarmeladen der var forrygende. Udover appelsinmarmeladen var mandarin marmeladen også røget i kurven. I det hele taget kunne jeg have købt en af hver af de forskellige slags. De var alle rigtig gode. Jeg kan godt lide at gå på opdagelse hos danske producenter. Der er så mange gode produkter hertil lands der går vores næse forbi fordi vores discountmarkeder stiller horrible krav. Ikke kun til de små danske producenter men også til de store firmaer. Mere sukker, mere salt, mindre frugt, og nej, dig kan vi ikke bruge fordi du ikke kan levere 30 paller om ugen. Der er fordele i stordrift - men stordrift i forbindelse med variation og velsmag er åbenbart ikke muligt - og vi som danskere lever et kedeligere liv på grund af det. Men det er ikke kun for danske produkter vi går glip af den gode smag og den nye oplevelse. I den profitable ensretnings drevne verden går vi også glip af nye spændende smage fra det store udland. Det var netop disse barrierer som Greco Farms var stødt på hos discount markederne. Ikke nok volume til at de finder de interessant. Det er en synd og skam..og de burde skamme sig, men det gør de desværre ikke.

Relaterede indlæg:

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This