Kulinarisk Sydfyn – Svendborgskinken, et pletskud

Jeg har et svagt punkt for skinker. Ikke den slags der bliver solgt i firkanter i discountbutikkerne eller den revne skinke som alt for mange pizzeriaer klasker uinspireret oven på en pizza.

Men den røgede, spegede, tørrede af slagsen som ildsjæle har gået og puslet om. Jeg har tidligere smagt og skrevet om Skagen skinken fra Slagter Munch i Skagen, Årgangs skinken fra Juuls Gårdbutik på Læsø og ikke mindst Fanø skinken fra Slagter Christiansen.
Alle spændende skinker der er værd at tage en omvej for at prøve eller køre efter hvis du er i nabolaget. Nu har jeg så mødt endnu en slagter der laver en spændende skinke.

På Kulinarisk Sydfyn 2013 (mit ophold sponsoret af Kulinarisk Sydfyn) mødte jeg en ny skinke. Svendborg skinken.  Jeg have fornøjelsen at blive betjent af Jens Engstrøm der ejer Slagter Engstrøm i Svendborg, og det var med højt humør at vi snakkede lidt om skinker i Danmark.

Slagteren fra Svenborg himself, med Svenborg skinken. En af de bedste danske lufttørrede skinker jeg har smagt

Slagteren fra Svenborg himself, med Svenborg skinken. En af de bedste danske lufttørrede skinker jeg har smagt

Jeg drillede ham med at det var spændende at se om den var bedre end Fanø skinken, der er blandt de bedste skinker jeg har smagt fra ind og udland.

Han tog skælmsk udfordringen op, med et selv tillidsfuldt grin serverede han en skive til Signe fra http://signesmad.dk/ og undertegnede.

En fremragende skinke. Den starter blidt med god smag af selve kødet (den smag kan let blive væk i hele processen) og så vokser smagen i intensivitet og fylder mundhulen med velsmag.

En af de bedste danskproducerede skinker jeg har smagt. Der blev købt rigeligt af skiver med hjem og jeg fik også et endestykke med som jeg har tænkt mig at bruge til at give smag til en fond eller suppe.
En klasseskinke som Jens Engstrøm kan være stolt af. Nu har jeg så bare problemet med at finde ud om den kan købes nogen steder.

Det er utroligt i mine øjne at vi hertil lands har så gode produkter der kan konkurrere med de bedste ting fra udlandet og ingen her i landet kender dem. Ingen discountmarkder har dem og meget få special butikker har dem på hylden.

Det er mere end en skam og Danmark er fattigere på grund af det.

Men det var ikke det hele den kære slagter havde at forkæle vores ganer med af smagsprøver. Der var en fennikelpølse der var helt forrygende og ikke mindst hans stærke pepperoni  (købte en med hjem, den skal bruges snart til noget lækkert) var en fornøjelse.
Og nej den mindede ikke meget om den meter vare der bliver indkøbt af Excel-folkene i discount hovedkvarterne.

Stærk pepperoni fra Slagteren i Svendborg

Stærk pepperoni fra Slagteren i Svendborg

En ting alle Jens Engstrøms produkter havde tilfælles er at uanset krydringen var smagen fra kødet der stadig. I meget charcuteri bliver kødets smag tit overdøvet af krydring, rygning og lagringen.
Slagter Engstrøms charcuteri var alle utrolig fint balanceret med fine nuancer i smagen. Jeg var vel imponeret.

Relaterede indlæg:

, , , ,

2 Responses to Kulinarisk Sydfyn – Svendborgskinken, et pletskud

  1. GASTROmad 11. juli 2013 at 14:03 #

    Tænker du, at den er bedre en Fanø Skinken eller om den har en anerledes smag?
    /Søren

  2. Morten Ildal 19. juli 2013 at 09:59 #

    Den er helt på niveau med Fanø skinken i kvaliteten, men smagen er helt sin egen. Så hvis du skal på de kanter så tag endelig forbi og tag noget med hjem:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This