Kulinarisk Sydfyn, dag 2

Anden dagen på Kulinarisk Sydfyn var beriget med godt vejr og mange gæster

Anden dagen på Kulinarisk Sydfyn var beriget med godt vejr og mange gæster

Jeg var blevet inviteret af Kulinarisk Sydfyn til at deltage i dette brag af en weekend i maden og velsmagens tegn. De sponsorerede venligst et hotelværelse og hvad der var sparet på det, blev til fulde brugt på at købe ind hos de mange stadeholdere.

Andendagen var let overskyet med en lille brise der fik publikum til at strømme til. Der var folk over det hele og jeg fortrød lidt at jeg ikke købte de ting jeg havde set om lørdagen. Men der var god stemning på pladsen, overskud hos de handlende på begge sider af disken, så jeg havde bekymret mig unødvendigt

Falslevgård Mølle, spændende mel

Falslevgård Mølle, spændende mel

Hvis jeg skal beskrive stemningen på Kulinarisk Sydfyn med et ord skal det være: hyggeligt. Skal jeg beskrive Kulinarisk Sydfyn på baggrund af udvalget og kvaliteten af varerne er ordet jeg leder efter: imponerende.

Skalling, endnu en ost fra Enghavegård Osteri

Skallingen, endnu en ost fra Enghavegård Osteri

Samsø Landkøkkens eddike udvalg

Samsø Landkøkkens eddike udvalg

Rygeost frisk fra ovn Gundestrup Mejeri og Bryghus

Rygeost frisk fra ovn Gundestrup Mejeri og Bryghus

Rapsolie fra  Morsø Oliemølle

Rapsolie fra Morsø Oliemølle

Ho Holme, prisvinden ost fra Enghavegård Osteri

Ho Holme, prisvindene ost fra Enghavegård Osteri

Bornholmsk rødbede pasta fra Pastariget

Bornholmsk rødbedepasta fra Pastariget

Efter at have tilbragt en god weekend i det sydfynske, var det tid til at vende næsen hjemad og på det tidspunkt var trætheden begyndt at melde sig.

Så for at gøre aftensmaden ultra simpel og ikke mindst velsmagende fik jeg en god ide.

Først blev der købt pølse hos mesterslagteren. Igennem begge dage var det en af de mest velbesøgte stader. I regnvejret om lørdagen var der fyldt, i solskinnet var der fyldt og hele søndagen stod der en kødrand af folk der købte pølser med hjem, fik sig en smagsprøve eller købte en håndpølse.
Jeg købte to af hver slags de havde. En sommer griller med friske krydderurter og ramsløg, Italiensk griller med soltørrede tomater, basilikum og parmaskinke (frækkert), Familie-Griller, Grov Løgriller med tomat og basilikum og den sidste var en oksepølse med en smule chili i som jeg husker det.

Smagsprøver fra Mesterslagteren

Smagsprøver fra Mesterslagteren

Lidt derfra blev der solgt nogle pølsebrød der bare så for gode ud, de røg også ned i tasken.

Pølsebrød fra Wnedorff

Pølsebrød fra Wnedorff

og til at putte på toppen var der den fantastiske rygeostcreme med hvidløg.

En pragtfuld rygeost creme med hvidløg fra Fisk og røg

En pragtfuld rygeostcreme med hvidløg fra Fisk og røg

Det tog ikke lang tid før der blev mumset hotdogs i storbyresidensen – en god afslutning på en god weekend.

Den hurtige aftensmad efter Kulinarisk Sydfyn

Den hurtige aftensmad efter Kulinarisk Sydfyn

Relaterede indlæg:

, ,

One Response to Kulinarisk Sydfyn, dag 2

  1. Jens Sejer Johansen 9. juli 2013 at 20:25 #

    Jeg kom desværre ikke til Svendborg i år pga. sygdom, men jeg kan se at du også er begejstret for “grillerne” fra Slagterpigerne.
    Når man selv pusler med pølsemageri, får man en sikker fornemmelse for kvalitet, og så er det dejligt at opleve, at der faktisk findes slagtere der laver kvalitetsvarer, som man har lyst til at købe.

    /Sejer

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This