Krebsehalesalat

Krebsehale salat

Krebsehale salat

Nogle gange skal det være let, hurtigt og velsmagende, også hvis der kommer gæster. Jeg fik købt mig en gang krebsehaler i lage i et af de lokale discountmarkeder og viste lige præcis hvad jeg ville gøre ved den.

Jeg havde frisk dild i huset fra tidligere, så der var jeg dækket ind. Har du ikke frisk dild eller gider du ikke, så brug en tørret. I så fald skal den have lov til at stå i køleskabet et stykke tid og trække smag før du servere.
Under alle omstændigheder vil det ikke skade at lade den trække.

Du skal bruge en mayonaise og en creme fraiche (jeg brugte 9%), samt lidt ketchup til at give lidt farve, men også lige smag. Jeg valgte at bruge ketchupen til at smage til med.
Så først i med mayonaisen ,creme fraichen og den hakkede dild. Rør rundt.

Lige dele creme fraiche og mayonaise, sammen med hakket dild

Lige dele creme fraiche og mayonaise, sammen med hakket dild

Smag til med lidt ketchup. Hellere for lidt og så lidt mere senere hvis du synes.

Jeg gik efter at ketchupen lige skulle give lidt farve samt sødme til salaten. Endeligt ikke for meget, bare lige en antydning.

Bland lidt tomatketchup i

Bland lidt tomatketchup i

Den passer godt på et godt frokostbord eller som en lille hapser til forret.

Rist en gang brød til. Anret lidt krebsehaler pænt på brødet og server.

Krebsehale salat

Krebsehale salat

Relaterede indlæg:

, , , , , ,

9 Responses to Krebsehalesalat

  1. Kim Schulz 30. januar 2012 at 13:02 #

    En fantastisk enkel og lækker ret som er skøn både sommer og vinter. Jeg laver det nogle gange hvor jeg lige giver den et par dråber god chilisauce eller et drys cayenne. Det giver lidt kick til retten, uden dog at skade den delikate smag af krebsehalerne.

    Alt godt,
    Kim Schulz

  2. Louilicious 30. januar 2012 at 13:08 #

    Det var nogle fine billeder Morten, men har du da HELT svedt ud hvordan man laver mayo… 😉

  3. Andreas Ellemand 30. januar 2012 at 13:40 #

    Nemt, hurtigt, billigt og samtidig meget indbydende. Hvad kan man ønske sig mere?
    Kunne man forestille sig et par dråber citron i dressingen?

  4. Morten 30. januar 2012 at 15:09 #

    @Kim – chili og cayenne lyder godt til:)

    @Loouilicious – ih tak – og nej, men dovenskaben længe leve!

    @Andreas – et par dråber citron i ville overhovedet ikke skade. Tværtimod:)

  5. Piskeriset 30. januar 2012 at 20:15 #

    Det er en af de lækreste ‘pålægssalater’, man kan lave – af ukendte grunde får jeg det alt for sjældent. Smukke og dejlige billeder 🙂

  6. Morten 30. januar 2012 at 23:57 #

    Tak for rosen:) Og jeg har det på samme måde. Jeg får lavet den alt for lidt!

    • Johnny Fiil adler 31. juli 2016 at 06:52 #

      Jeg fik lige lavet det i går til 4 Pers. Og så serveret på ristet brød. Smagte kanon godt, har lavet det mange før, men i går brugte jeg lidt marsala krydderi og lidt hjemmelavet groft ketchup. Det var bare lige i øjet.

  7. Kenneth Slagter 11. februar 2014 at 12:53 #

    Hej Morten,
    Den smager super. Et lille tip er at lave mayonnaisen med et mix af grapefrugt-lime og citronsaft isf. eddike. dertil smager du den til med lidt tabasco så den lige “nipper” på tungen. Prøv også at servere den med en crudité af fennikel, gulerod, brøndkarse og estragon:-)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tapas | VoresBoble.dk - 11. februar 2012

    […] Til dessert, hvis chokolade mousse med lakridsbund og noget hindbær på toppen. Opskrifter kan findes her: Varm tapas ret, chokolademousse, tunmousse og krebsehalesalat. […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This