About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Hej med jer. Er fuldstændig vild med den gode mad, følger ivrigt jeres site og går jer gerne i bedene, for at afprøve jeres opskrifter. Fantastisk flotte billeder, man kan ikke andet end henrykkes og nærmest dufte det hele:-)
Jeg har planlagt efter at afprøve en af jeres desserter; karameliseret æble med mascarpone creme og 2 slags karamel. Men er lidt i tvivl omkring størrelsesforhold: hvor meget perlesukker, solbæreddike osv. Jeg er ikke selv den store “eksperimentør”, men holder mig nogen lunde til en opskrift. Ville I venligst uddybe? Jeg har inviteret tøserne (10 af slagsen) til fødselsdag, og de skal forkæles med god mad. Alternativet til denne dessert, bliver nogle af jeres hjemmelavede sorbeter:-)
På forhånd tak!
Carina
Hej Carina
Lad mig se om jeg kan hjælpe selv om det er lang tid siden jeg lavede den dessert:)
De to vigtigste ting du har brug for er en ske til at smage med og så dine smagsløg:)
For alle delene skal du bruge følgende teknik. Start med en ting og så smag til med de andre indtil du er tilfreds.
For eksempel mascarponen. Start med den og så tilsæt lidt sukker og lidt fløde. Smag på den og så tilsæt mere indtil den har en konsistens du kan lide og en smag du er tilfreds med:)
Det samme med karamellerne. Start med edikkerne – smag til med sukker:) Hvis det bliver for sødt, tilføj lidt mere eddike:)
Det har i et stykke tid været et diskussions emne mellem Lars og jeg – skal vi gå i detaljer med en klassisk opskrift eller skal vi som jeg bare skrive:)
Lars er til opskrifterne og jeg er til skrivet…oh well:)
Håber det hjalp – elles spørg løs og så må jeg prøve at svare mere konkret:)
mvh
Morten
Hej igen Morten, sorry, men du er nødt til at hjælpe mig igen:-) Dén med smagsløgene skulle jeg nok kunne klare;-) …men jeg har svært ved at finde solbær eddike, kan en anden frugteddike bruges som alternativ? Jeg har bare for kort tid at løbe på nu, og den vanilleekstrakt jeg vil lave selv, kan ikke nå at stå længe nok til at kunne bruges af. Jeg er bare for sent ude! Så hvad kan et alternativ til vanilleekstrakt være? Jeg har meget svært ved at forestille mig at essens kan bruges. Men korn fra vanillestang rørt op med ??….tænker bare højt hér.
På forhånd TAK.
Ingen grund til sorry:) Det her sjovt:)
Du kan sagtens bruge en anden eddike. Rødvin, æble cidier, hvid balasamico eller en rød – eller hvad du nu har i huset eller kan finde:). Det sukker du bruger skal nok gøre det sødt:)
Alternativ til vanileekstrakten… korn fra en stang og lidt rom, cognac, whiskey eller bare vand kan sagtens klare det:)
mvh
Morten
Hej igen Morten:-)
Jeg fik aldrig fortalt dig, at jeg faktisk gik i gang samme aften, som vi startede snakken, med desserten: mascarpone med 2 slags karamel og æbler…….åh, den var god! Men siruppen gik helt galt….brændte på og jeg måtte opgive, så det blev uden. Men resten: mums! Dog vigtigt, som du siger, at bruge smagsløgene og smage sig frem stille og roligt – for kom vist en lille anelse for meget sukker i. Desserten sidste lørdag endte dog med en HELT FANTASTISK New York blåbær cheesecake, aldrig smagt bedre. Et lille stykke (efter i øvrigt perfekt menu med tilhørende vine) med en lille kugle blåbær- og solbærsorbet af jeres:-) Og en lille kugle (taget med en melon-skraber) Hansen vanille is. Alle gæster var ellevilde. Så tak! Ville bare lige give dig tilbagemeldingen…
Hey Carina
Mange tak for at du tog dig tiden til lige at droppe en kommentar:) Ja sirup skal man lige være påpasselig med.
Glæder mig dog at den hele gik godt:)
mvh
Morten