Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat.

Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat

Jeg tog en gang nye  kartofler (rå) og skar i lige store skiver. De røg i en gryde vand med salt og fik lov til at koge indtil de var møre. Husk at det går rimeligt hurtigt hvis du skærer dem i skiver.  Du kan også bruge kolde fra dagen før.
Da de var møre tog jeg gryden af blusset. Hældte det kogende vand fra og fyldte gryden med koldt vand så kartoflerne kunne blive afkølet.

Jeg lavede min egen mayonaise (Mayonaise opskrift, dog uden krydderurterne i den opskrift), men du kan også bruge en købt, creme fraiche , fromage frais eller en blanding af disse. Det kommer an på hvordan du fortrækker det eller hvad du har i huset.

Der er to råvarer der for mig får en kold kartoffelsalat til at smage rigtigt. Fint hakkede løg og en almindelig sennep.

Jeg hakkede et forårsløg rigtig fint. Du kan også bruge rødløg, almindelig løg eller skalotteløg. Til den portion du ser på det øverste billed brugte jeg et stort forårsløg. Det hakkede forårsløg lagde jeg i en skål sammen med mayonaisen og en lille klat sennep.
Her er tricket at tilsætte løg og sennep lidt efter lidt og smage imellem du tilsætter mere. Specielt sennepen kan blive meget kraftigt og jeg kan bedste lide den med en diskret senneps smag. Med hensyn til løget skal der ikke for meget i. Bare lidt til at give smag og lidt knas.

Mayonaise, sennep og fint hakkede løg blandes sammen.
Mayonaise, sennep og finthakkede løg blandes sammen.

Sørg for at kartoflerne er tørre/dryppet af og bland dem forsigtigt i mayonaiseblandingen.

Det er klassisk at pynte med purløg på toppen. Jeg valgte for variationen skyld at bruge frisk oregano fra haven.

Friske krydderurter. Oregano til venstre
Friske krydderurter. Oregano til venstre


Udgivet

i

, ,

af

Kommentarer

4 svar til “Kold kartoffelsalat”

 1. Nicolai Avatar

  En klassiker uden lige! Det er en tung sag med mayo, men for faen det smager godt!!

  Nicolai

 2. Morten Avatar

  Det er en klassisker og efter min menning skal den være lidt tung i det. Tror måske en smule lime saft kunne være med til at løfte den. Den skal jeg lige tænke over:)

  Nicolai – fin blog du har:) Vidste du at vi madbloggere har en gruppe på facebook der hedder madbloggernes himmel?
  Du skal være velkommen der:)

 3. Nicolai Avatar

  Hej Morten, mange tak – jeg kigger forbi gruppen på facebook! 🙂

 4. ncnsro Avatar
  ncnsro

  Det er en lækker opskrift og jeg har prøvet at lave den en gang før. Det er sådan at jeg ikke har så meget tid til at lave alt fra bunden af så jeg køber typisk færdiglavet kartoffelsalat og tilsætter blot ekstra løg/purløg. Netto tilbudsavis har i denne uge tilbud på kartoffelsalat til 15,- og det smager ikke så ringe endda.

  https://www.kimbino.dk/netto/netto-avisen-fra-lordag-11-05-2019/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *