Kokostoppe

Engang sidste år, da min lillebror var på besøg, skulle vi lige hurtigt bikse nogle kager sammen til eftermiddagskaffen. Noget af det nemmeste man lige kan lave (altså udover muffins) er kokostoppe. De er helt vildt nemme at lave, og tager kun 20 minutter ialt, hvor kokostoppene er i ovnen over halvdelen af tiden. Kokostoppe (15-20 stk alt efter størrelse) 75 gram margarine eller smør 200 gram kokosmel 150 gram sukker 2 æg Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt fedtstoffeet i en gryde. Når fedtstoffet er smeltet røres resten af ingredienserne i, og tages af varmen. Tag en spiseskefuld op ad gangen og form den med fingrene til toppe (eller hvad form du vil have) og stil dem på en bageplade med bagepapir på. Hvis der er noget som stikker ud fra toppene, så vil det blive ekstra brunt/sort, så jeg former dem altid, så de ikke har alt for mange takker eller spidser på. Bages i oven til de er lysebrune (kanterne må gerne være lidt mørkere), og spises som de er, enten lune eller afkølede. Har du ekstra god tid, så kan du (når kokostoppene er kølet af) smelte noget chokolade, og dyppe bunden af kokostoppene i. Personligt kan jeg bedst li dem uden chokolade. Jeg er ikke helt sikker på hvor jeg har opskriften fra, jeg tror måske det er den her ovre fra Anja

Relaterede indlæg:

, , , ,

12 Responses to Kokostoppe

  1. Jens Rasmussen 14. januar 2010 at 23:01 #

    En lille god opskrift lige noget jeg kan bruge når jeg skal bare til kontoret 🙂 Nu har jeg i 2 år stukket til dem alle sammen og fået dem til at tage kage med – nok på sin plads at jeg selv bager snart..

  2. Christina 24. januar 2010 at 21:07 #

    Mmmm, de var lækre! Tak!

    Jeg fik lyst til at tilføje ca. 50 gram kokos, 1 æg, 100 gram mørk chokolade i små stykker og så lidt revet marcipan. Jeg fik ca 50 stks ud af det, og de blev allesammen spist, da svigerfamilien var på besøg tidligere 🙂

  3. Lars 26. januar 2010 at 09:07 #

    @Jens: Så er det da også på høje tid du får slæbt nogle kager med.

    @Christina: Ja de er nu altid gode. Din opskrift med chokoladen lyder også rigtig lækker. Så slipper man også for at stå og dyppe dem allesammen i smeltet chokolade.

  4. Charlotte 24. november 2011 at 20:13 #

    Prøv at “smuldre” et par Anton Bergs marcipan brød i – det er bare guf – gerne dem med nougat

  5. Steen Hansen 27. november 2011 at 06:29 #

    Det er en dejlig hurtig opskrift.
    Jeg har et bageri i Kina hvor jeg lige ville proeve dem. De er ret populaere. Jeg bruger osse fyldet til at kome i broed. De giver en dejlig smag.
    Tak for det.

  6. Lærke 18. marts 2012 at 11:33 #

    Glæder mig til at lave dem!!!!!!!!!!!!Har smagt dem før MEGA GODE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Lærke 18. marts 2012 at 11:35 #

    Men er der chokolade i?

  8. Lars 18. marts 2012 at 22:46 #

    @Lærke: ingen chokolade i, men man kan dybbe foden af dem i flydende chokolade, hvis man vil.

  9. Majken Svendsen 5. april 2012 at 23:46 #

    Super lækre. Jeg har i dag bagt dem med en håndfuld hakkede hasselnødder.:-P

  10. sultan 31. oktober 2012 at 19:19 #

    Mine blev ret “våde” i det, skal der mere kokos i når de er sådan? kan også se nu hvor de er i ovnen at de er fladet ud/smeltet agtig. de kan sikkert spises alligevel. men hva har j gjort forkert? og hva skal de have hvis ik man har varmluftsovn?

  11. Fanny 3. februar 2014 at 17:09 #

    Hvad stiller du ovnen på?

  12. Lars Kiilerich 6. februar 2014 at 15:03 #

    Fanny, 180graders varmluft

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This