Kaninragout med cider

 

“Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”. Eller.. faktisk, så var den her kanin en Signe købte til mig i Inco, en dag vi skulle til GourmetGirafferne. Der er stadig et par ledige pladser hos GG forresten, så man kan nå at melde sig til endnu.

Kanin er ikke noget vi spiser så tit. Mette er ikke så vild med tanken om kæledyr som diæt, og de er heller ikke sådan lige noget man falder over i supermarkederne. Når man får frosne kaniner fra Frankrig (som denne var), så er der indvolde med, samt hoved på endnu.

Hovedet blev ikke brugt, i hvertifald ikke i maden. Det blev grundigt undersøgt af børnene, som spurgte en del ind til hvorfor man spiser kaniner, som jo er søde.  (De har vist aldrig hørt om the Rabbit of Caerbannog)

 

“Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”. Eller.. faktisk, så var den her kanin en Signe købte til mig i Inco, en dag vi skulle til GourmetGirafferne. Der er stadig et par ledige pladser hos GG forresten, så man kan nå at melde sig til endnu.

Kanin er ikke noget vi spiser så tit. Mette er ikke så vild med tanken om kæledyr som diæt, og de er heller ikke sådan lige noget man falder over i supermarkederne. Når man får frosne kaniner fra Frankrig (som denne var), så er der indvolde med, samt hoved på endnu.

Hovedet blev ikke brugt, i hvertifald ikke i maden. Det blev grundigt undersøgt af børnene, som spurgte en del ind til hvorfor man spiser kaniner, som jo er søde.  (De har vist aldrig hørt om the Rabbit of Caerbannog)

Jeg kom på opskriften her ved at lure i Sølvskeen, som er en fantastisk italiensk kogebog med alle mulige (og umulige) retter i. Den har ikke mindre end 20 opskrifter med kanin.

lår i panden

Kaninragout med cider (4-6 personer)

1 kanin 1.5-2 kg
en stor skefuld smør, samt en sjat olienolie.
50 cl (halv)tør cider
1 ds flåede tomater
1 dusk timian
evt lidt rosmarin
1-2 fed hvidløg
1 løg

 

Skær kaninen ud i passende stykker: 2 store lårbasser, som skæres af helt oppe ved kroppen ind til ledet, og knækkes bagover, så kniven kan komme igennem ledet. 2 forben, som skæres af lige ved kroppen også, de kan knækkes bagover ret nemt, og næsten bare rives af. Kroppen deles i ribben, mave og ryg. Vil man gerne gemme kaninmørbraden, kan den tages fra til anden brug, den giver ikke meget ekstra værdi til denne ret, og har man tiden og lysten er de sjove at lege med i anden lille ret.

Kaninstykkerne krydres med salt og peber og svitses på en varm pande i smør og olivenolie til de er brunt på de fleste sider, vend dem ofte. Mere farve = mere smag. Sort = for meget smag.

Smid kaninstykkerne i en gryde, og pak dem gerne lidt tæt sammen. Svits løg og hakket hvidløg på panden. Er der indmad med kaninen, så hak det og smid det med løgene. Når det er svitset smides det ned til kaninstykkerne.

 

Hæld en sjat cider i panden for at få det sidste smag med, skrab alting fri, og hæld det hele op til kaninen. Hæld cider ved til kaninen er dækket. har du ikke nok, så efterfyld med vand eller boullion. Læg låg på gryden, og stil den til at simre 1-1½ time.

Tag kaninstykkerne op, og kog sovsen lidt ind, hvis der er for meget af den. Smag til med salt og peber, evt lidt citronsaft eller sukker. Tag timiandusken op, og jævn sovsen med en smørbolle, eller maizena, put kaninstykkerne i, og lun dem lidt igen.

Serveres med pasta, ris eller kartoffelmos. Velbekomme.

Jeg kom på opskriften her ved at lure i Sølvskeen, som er en fantastisk italiensk kogebog med alle mulige (og umulige) retter i. Den har ikke mindre end 20 opskrifter med kanin.

lår i panden

Kaninragout med cider (4-6 personer)

1 kanin 1.5-2 kg
en stor skefuld smør, samt en sjat olienolie.
50 cl (halv)tør cider
1 ds flåede tomater
1 dusk timian
evt lidt rosmarin
1-2 fed hvidløg
1 løg

 

Skær kaninen ud i passende stykker: 2 store lårbasser, som skæres af helt oppe ved kroppen ind til ledet, og knækkes bagover, så kniven kan komme igennem ledet. 2 forben, som skæres af lige ved kroppen også, de kan knækkes bagover ret nemt, og næsten bare rives af. Kroppen deles i ribben, mave og ryg. Vil man gerne gemme kaninmørbraden, kan den tages fra til anden brug, den giver ikke meget ekstra værdi til denne ret, og har man tiden og lysten er de sjove at lege med i anden lille ret.

Kaninstykkerne krydres med salt og peber og svitses på en varm pande i smør og olivenolie til de er brunt på de fleste sider, vend dem ofte. Mere farve = mere smag. Sort = for meget smag.

Smid kaninstykkerne i en gryde, og pak dem gerne lidt tæt sammen. Svits løg og hakket hvidløg på panden. Er der indmad med kaninen, så hak det og smid det med løgene. Når det er svitset smides det ned til kaninstykkerne.

 

Hæld en sjat cider i panden for at få det sidste smag med, skrab alting fri, og hæld det hele op til kaninen. Hæld cider ved til kaninen er dækket. har du ikke nok, så efterfyld med vand eller boullion. Læg låg på gryden, og stil den til at simre 1-1½ time.

Tag kaninstykkerne op, og kog sovsen lidt ind, hvis der er for meget af den. Smag til med salt og peber, evt lidt citronsaft eller sukker. Tag timiandusken op, og jævn sovsen med en smørbolle, eller maizena, put kaninstykkerne i, og lun dem lidt igen.

Serveres med pasta, ris eller kartoffelmos. Velbekomme.

Relaterede indlæg:

, , ,

6 Responses to Kaninragout med cider

  1. Ivan K 5. marts 2012 at 10:33 #

    Som nyslået kaninavler og mangeårige, er denne opskrift et kærkomment indslag. I øvrigt kan vi godt finde ud af noget med noget kaninkød til det københavnske til eftersommeren; har netop fået to kuld på i alt 17 dyr.
    Ivan K

  2. Signe 5. marts 2012 at 15:35 #

    Kanin er bare så lækkert!
    Har lige lavet “kanin i karry” med resterne af mit eksemplar – det var børnene noget mindre skeptiske overfor (glemte vist også at sige at det ikke var kylling…).

  3. Sjønne 5. marts 2012 at 18:36 #

    Dejligt at se kanin på menuen! Smuk ret med det lyse kaninkød og en gylden sauce 🙂

    Jeg fik selv min debut med kanin for en måneds tid siden – og det er helt sikkert ikke sidste gang det kommer på bordet.

  4. Lars 6. marts 2012 at 18:12 #

    @Ivan: 17 kaniner er da også en slat, du må sige til, så skal vi nok hjælpe dig med at spise dem, når de er ved at være store.

    @Signe: Haha, det er også en måde at få dem til at spise kanin. Ikke helt fair synes jeg.

    @Sjønne: Desværre er det en halvdyr fornøjelse, jeg putter det primært på menuen for at udvide børnenes horisont.

  5. Piskeriset 7. marts 2012 at 21:51 #

    Arh men altså hvor hun forkæler dig… 😉

    Det ser pivlækkert ud! God stil med at lade ungerne undersøge hovedet – og så må du jo lære dem, at kaniner faktisk er ret onde. De spiser jo vores gulerødder! 😉

  6. Lars 9. marts 2012 at 00:19 #

    @Piske: Well, jeg havde selv bestilt og betalt den, så forkælelse er måske lidt for meget.. men den blev dog hentet til mig 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This