Her i weekenden holdt vi børnefødselsdag for Frederikke som bliver 5 på onsdag. Til sådan en børnefødselsdag skal der selvfølgelig serveres nogle lækre kageting, som er nemme for børn at spise.
Kanelsnegle! De er nemme at håndtere for børnene. Som kagekone lavede vi en “bolledame” , som også er nem for børnene at tage af.
Vi har efterhånden prøvet en del slags kanelsnegle her i huset, og den opskrift jeg synes er nemmest at lave er fra Louise Langhoff Kochs bog Hurra! Gyldendals store bog om børnefødselsdage, som er en rigtig god bog, hvis man som jeg, ikke er så opfindsom med hvad man skal finde på at arrangere når børnene holder fødselsdag.
Bogen er opdelt i afsnit efter børnenes alder, og kommer igennem hvad man skal tænke på når man arrangerer børnefødselsdag, samt kommer med ideer og gode råd til hvad man kan lave med børnene. (og så er der lige 100 sider med opskrifter på frokost, aftensmad, dessert, kager og børnedrinks)
Bogen er god inspiration, og nogle af ideerne hjalp også på den skattejagt jeg havde planlagt for børnene.
Opskriften på kanelsnegle er fra bogen, let modificeret. Der bliver til 2 plader snegle.
Kanelsnegle (24 stk)
Dej:
125g smør
500g mælk
25g gær
100g sukker
1 tsk stødt kardemomme
1.2 kg hvedemel (bogen siger 1.5kg, men jeg synes det bliver for tørt)
Kanelsmør:
200g smør (stuetemperatur)
200g sukker
4 tsk stødt kanel
1 æg til pensling
Først laves dejen. Smørret smeltes i en kasserolle, og når det er smeltet hældes mælken i. Jeg varmer det lige en anelse mere, så det når op på 37-38 grader, så gæren har bedre forhold.
Hæld mælk+smør op i en stor skål, og smuldr gæren ud i det. Rør rundt til gæren er opløst.
Ælt mel lidt af gangen, til dejen er glat og smidig, og stadig en lille smule klistret. Ikke så den hænger i, men man må godt kunne mærke den føles lidt fedtet. Den skal kunne slippe bordet, når man ruller den ud lidt senere.
Dejen skal nu hæve 2-24 timer (jeg synes 3-4 timer er fint, det passer med min rytme i køkkenet: lav dej, tag lur, bag sneglene) 😉
Imens dejen hæver laves kanelsmørret. Tag smør, sukker og kanel og rør sammen til en ensartet masse, og stil til side.
Når dejen har hævet tilstrækkeligt, så hældes den ud på et meldrysset borg, og æltes godt igennem, for at få luften ud af den.
Derefter rulles den ud til en stor firkant (Jeg laver den ca på størrelse med en bradepande) Når den er rullet ud smørres den med kanelsmørret, i et jævnt lag over det hele.
Dejen rulles sammen på den lange led som en pølse. Læg den med flappen nedaf til sidst, så holder den bedre.
Tag en skarp kniv, og skær skiver af pølsen i 1-2 cm tykkelse (så der kan blive 24), og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Stil de ubagte kanelsnegle til efterhævning en halv times tid, pensl dem med ægget, og drys evt med lidt perlesukker.
Bages ved 180g i ca 15 milnutter, eller til de er lysebrune (der står 12 i bogen, men jeg synes det er for lidt)
Tag dem ud af ovnen, og spis dem lune, eller lad dem køle af og smør dem med glasur.
Skriv et svar til Tabita Annuller svar