Kanelsnegle

Kanelsnegle, uden glasur, som jeg bedst kan li dem

Kanelsnegle, uden glasur, som jeg bedst kan li dem

Her i weekenden holdt vi børnefødselsdag for Frederikke som bliver 5 på onsdag. Til sådan en børnefødselsdag skal der selvfølgelig serveres nogle lækre kageting, som er nemme for børn at spise. Kanelsnegle! De er nemme at håndtere for børnene. Som kagekone lavede vi en "bolledame" , som også er nem for børnene at tage af.

Vi har efterhånden prøvet en del slags kanelsnegle her i huset, og den opskrift jeg synes er nemmest at lave er fra Louise Langhoff Kochs bog Hurra! Gyldendals store bog om børnefødselsdage, som er en rigtig god bog, hvis man som jeg, ikke er så opfindsom med hvad man skal finde på at arrangere når børnene holder fødselsdag. Bogen er opdelt i afsnit efter børnenes alder, og kommer igennem hvad man skal tænke på når man arrangerer børnefødselsdag, samt kommer med ideer og gode råd til hvad man kan lave med børnene. (og så er der lige 100 sider med opskrifter på frokost, aftensmad, dessert, kager og børnedrinks) Bogen er god inspiration, og nogle af ideerne hjalp også på den skattejagt jeg havde planlagt for børnene.
Så er de skåret ud og klar til efterhævning

Skåret ud og klar til efterhævning

Opskriften på kanelsnegle er fra bogen, let modificeret. Der bliver til 2 plader snegle. Kanelsnegle (24 stk) Dej: 125g smør 500g mælk 25g gær 100g sukker 1 tsk stødt kardemomme 1.2 kg hvedemel (bogen siger 1.5kg, men jeg synes det bliver for tørt) Kanelsmør: 200g smør (stuetemperatur) 200g sukker 4 tsk stødt kanel 1 æg til pensling Først laves dejen. Smørret smeltes i en kasserolle, og når det er smeltet hældes mælken i. Jeg varmer det lige en anelse mere, så det når op på 37-38 grader, så gæren har bedre forhold. Hæld mælk+smør op i en stor skål, og smuldr gæren ud i det. Rør rundt til gæren er opløst. Ælt mel lidt af gangen, til dejen er glat og smidig, og stadig en lille smule klistret. Ikke så den hænger i, men man må godt kunne mærke den føles lidt fedtet. Den skal kunne slippe bordet, når man ruller den ud lidt senere. Dejen skal nu hæve 2-24 timer (jeg synes 3-4 timer er fint, det passer med min rytme i køkkenet: lav dej, tag lur, bag sneglene) 😉 Imens dejen hæver laves kanelsmørret. Tag smør, sukker og kanel og rør sammen til en ensartet masse, og stil til side. Når dejen har hævet tilstrækkeligt, så hældes den ud på et meldrysset borg, og æltes godt igennem, for at få luften ud af den. Derefter rulles den ud til en stor firkant (Jeg laver den ca på størrelse med en bradepande) Når den er rullet ud smørres den med kanelsmørret, i et jævnt lag over det hele. Dejen rulles sammen på den lange led som en pølse. Læg den med flappen nedaf til sidst, så holder den bedre. Tag en skarp kniv, og skær skiver af pølsen i 1-2 cm tykkelse (så der kan blive 24), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil de ubagte kanelsnegle til efterhævning en halv times tid, pensl dem med ægget, og drys evt med lidt perlesukker. Bages ved 180g i ca 15 milnutter, eller til de er lysebrune (der står 12 i bogen, men jeg synes det er for lidt) Tag dem ud af ovnen, og spis dem lune, eller lad dem køle af og smør dem med glasur.
Kanelsnegle og bolledame i baggrunden

Kanelsnegle og bolledame passer godt sammen, hvis det skal være nemt for børnene at spise

Relaterede indlæg:

, , , , ,

11 Responses to Kanelsnegle

 1. Signe 24. juni 2010 at 21:12 #

  Jeg er også bare en sucker for kanelsnegle – og helst lune UDEN glasur 🙂
  Tak for tippet med bogen, den kan sikkert lånes på biblioteket!
  .-= Signe´s last blog ..Gazpacho =-.

 2. Lars 25. juni 2010 at 07:52 #

  @Signe – Jeg er helt klart også til dem uden glasur, og helst lune. Generelt er jeg ikke meget for ting som er overdrevet søde, så et lag glasur på en kanelsnegl hjælper ikke mig.

 3. Tabita 25. november 2010 at 19:30 #

  Hvornår skal man putte sukker i dejen?

 4. Lars 26. november 2010 at 00:27 #

  Flot.. heh, det putter du bare i sammen med det første mel.

 5. Lars Thomsen 8. november 2011 at 13:59 #

  Jeg er lidt en “sucker” for søde sager, og når jeg laver kanelsnegle, så tager jeg ofte lidt mere remonce (kanelsmør) i:

  250 gram smør
  250 gram sukker
  5 tsk. kanel
  1 stort æg

  Så er glasuren ikke nødvendig 🙂

  Edit:linkspam fjernet

 6. Carina 21. juli 2012 at 17:28 #

  Virkelig gode kanelsnegle. Lavede dem her i dag 😀
  Jeg brugte også til kanelsmør:

  250 gram smør
  250 gram sukker

  Gode er de i hvert fald og så syntes jeg det giver lidt ekstra, at der er kardemomme i dejen.

 7. Zina 21. november 2012 at 18:05 #

  Det er en meget god opskrift!!

 8. børnefødselsdag 21. februar 2013 at 18:03 #

  Det er nogle virkelig lækre snegle du har fået lavet der 🙂

 9. Anna 31. marts 2013 at 10:05 #

  Mums, hvor ser de lækre ud. Jeg skal holde børnefødselsdag for 10 piger i 6 års alderen lige her efter påske og jeg er bestemt ikke den store bagemester. Min datter vil så gerne være med og opskriften på de disse kanelsnegle gør det vist muligt uden de store besværligheder. Tak for inspirationen.

 10. Ann 18. august 2013 at 12:16 #

  Vil lige vende tilbage og fortælle, at vi har brugt opskriften – mine døtre på 5 og 8 og så mig. Det er en utrolig nem opskrift at bruge og resultatet er super godt. Herligt at have ungerne med i køkkenet og bage så lette kager som disse.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sådan fejrer du dit barns første fødselsdage | BabyBusiness.dk - 23. august 2010

  […] for din egen skyld.Se i øvrigt også opskrifter til børnefødselsdage hos Arla, Maduniverset og Grydeskeen.Fødselsdag for børnene hjemme Holder man derimod selv børnefødselsdag derhjemme, er der andre […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This