KaDeWe, Berlin. Gourmet afdelingen i Europas anden største stormagasin

KaDeWe i Berlin

KaDeWe i Berlin

Mine forældre havde inviteret mig med til en uge i Berlin. En by jeg trods min store historiske interesse kun har læst om, men ikke besøgt før.
Det er efterhånden blevet en tradition for mig at opsøge markeder og andre interessante steder hvor der bliver handlet mad, så efter anbefaling fra andre madbloggere lå stormagasinet KaDeWe øverst på listen.

Det er nok den mest overvældende butik med mad og drikke jeg nogensinde har oplevet.

KaDeWe i Berlin

KaDeWe i Berlin

Mine forældre havde inviteret mig med til en uge i Berlin. En by jeg trods min store historiske interesse kun har læst om, men ikke besøgt før.
Det er efterhånden blevet en tradition for mig at opsøge markeder og andre interessante steder hvor der bliver handlet mad, så efter anbefaling fra andre madbloggere lå stormagasinet KaDeWe øverst på listen.

Det er nok den mest overvældende butik med mad og drikke jeg nogensinde har oplevet.

KaDeWe står for Kaufhas des Westens. Det slog dørerne op i 1905 og har som alt i Berlin oplevet historiens vingesus på godt og ondt.
I dag er der Europas anden største stormagasin, kun overgået af Harrods i London. Hele stormagasinet er på 60.000 kvadratmeter og har 2.000 ansatte.
Stormagasinet ligger på Tauentzienstraße, lige hvor Kurfürstendamm stopper.

Emnet er mad, så lad mig straks eskortere jeg op til Gourmet etagen. Ikke afdelingen, men etagen.

Hold da op, jeg trådte ud af elevatoren og stod ansigt til ansigt med cirka en tredjedel af charcuterie afdelingen.

Charcuteri

Charcuteri

Lufttørrede skinker og andet guf

Lufttørrede skinker og andet guf

Charcuteri afdelingen er delt op efter delstater i Tyskland og i lande, så det er til at finde specialiteter fra hvor man nu lyster. Hvilket er ret imponerende. Hvis jeg skulle have spist mig igennem alt så ville jeg stadig være i Berlin. Hmm ikke en dårlig ide.

Friske pølser hos KaDeWe

Friske pølser hos KaDeWe

Pølser og andet gu

Pølser og andet guf

Hvis der er noget jeg har gode erfaringer med, så er det at købe pølser i udlandet. Polen og Tyskland har et stort udvalg af forskellige pølser og de er stolte af det.
Der blev købt en god håndfuld af forskellige slags og de smagte efter mere.

Friske kyllinger hos KaDeWe i fjerkræ disken

Friske kyllinger hos KaDeWe i fjerkræ disken

Kråser, hjerter, lever fra forskelligt fjerkræ

Kråser, hjerter, lever fra forskelligt fjerkræ

Fjerkræsafdelingen var måske ikke den største, men sikke et udvalg. På billedet lige ovenover kan du se et udvalg af kråser, hjerter, lever og hjerte fra forskellige fulge. Kyllinger, ænder og gæs.
Plus her kunne der også købes kanin nyrere i løs vægt. Det har jeg ikke set andre steder.

Luftrør fra kalv hos KaDeWe

Luftrør fra kalv hos KaDeWe

Her var en af de mest underlige ting jeg så i slagter afdelingnen. Luftrør fra kalv og hvis der er nogen derude der ved hvad det bruges til – så drop en kommentar. Min nysgerrighed kan næsten ikke styres.

Søde sager hos KaDeWe

Søde sager hos KaDeWe

Kager

Kager

Tyske oste

Tyske oste

Derudover var da kager, søde sager, slik, chokolade, te, kaffe, krydderurter, olier, eddiker, fiskeafdelingen, frisk stegte kyllinger, snacks og listen bliver ved.

Hvis du har besøgt torvehallerne på Israelsplads eller Mad & Vin i Magasin, så gang med en faktor på over hundrede for at få fornemmelsen af hvor stort og imponerende det er.

Jeg var mildest talt overvældet. Jeg var forbi to gange og anden gang var det ikke mindre overvældende. Uden tvivl det mest imponerende sted at handle mad jeg nogensinde har oplevet.

Søger du efter mad oplevelser når du er ude at rejse og kommer du forbi Berlin, så er KaDeWe noget du skal opleve.

Relaterede indlæg:

, , ,

9 Responses to KaDeWe, Berlin. Gourmet afdelingen i Europas anden største stormagasin

  1. Anders Damm 13. oktober 2011 at 10:52 #

    De tager altså kød seriøst de tyskere – ethvert supermarked har jo en slagterafdeling der kan gøre enhver gastromand misundelig! 🙂

  2. Morten 13. oktober 2011 at 11:59 #

    Oh ja, I det hele taget var jeg imponeret over råvarerne i Berlin. Herligt sted!

  3. Piskeriset 13. oktober 2011 at 18:21 #

    Enig – man kan jo bruge tiiiimer der! Jeg ærgrede mig virkelig over, at vi ikke boede i lejlighed, da vi var dernede for et par år siden, for jeg havde virkelig lyst til at købe en masse ferske råvare og bare gå amok i et køkken! Et slaraffenland for foodies 🙂

  4. Randi Lauridsen 13. oktober 2011 at 19:56 #

    Ahja Gourmet etagen hos KaDeWe, jeg overvejede at flytte ind med en feltseng og en sovepose. Er overbevist om at man kan finde et hjørne hvor ingen kommer forbi……

  5. Morten 13. oktober 2011 at 22:21 #

    @Piskeriset – helt enig!:)

    @Randi – jeg var ude i samme overvejelser:)

  6. Gastromad 22. november 2011 at 20:09 #

    De billeder frembringer nogle mundgodte minder fra forrige år, hvor det næsten kom til skilsmisse, da jeg kunne have brugt en dag på etagen.

    Super gode billeder, hvilket kamera bruger du/I? Jeg er begyndt, at se mig om efter et nyt.

    /Søren

  7. Morten 1. marts 2012 at 21:54 #

    Hov Søren jeg havde helt overset din kommentar… det dulme småpinligt når der går så lang tid…

    Vi var der to gange og det var lige overvældende. Jeg kunne sagtens have brugt hele ferien der og så efterfølgende i et køkken:)

    Jeg bruger et canon 550d, udemærket lille kamera:)

  8. Gastromad 1. marts 2012 at 22:32 #

    Gør ikke noget, som jeg pm tilbage ;-).
    Jeg har desværre endnu ikke fået et nyt kamera, da næste investering bliver et spejlrefleks.

    Der er linket.

    Jeg hilser dernede :-).

  9. Morten 2. marts 2012 at 00:23 #

    Takker:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This