Jordbærsorbet med balsamico
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Nem jordbærsorbet med en anelse balsamco
Forfatter: Lars
Type: Dessert
Køkken: Dansk
Antal portioner: 6 personer
Ingredienser
Jordbærsorbet med balsamico
- 250g skyllede og pillede (friske) jordbær
- 180g sukker
- 2 spsk balsamico
- 60g glukosesirup (kan udelades, eller erstattes af flydende honning)
- 500g vand
Instruktioner
- Bland vand og sukker i en kasserolle, kog det op, og lad det koge i et par minutter. Sluk, og tilsæt glukosen, rør rundt til det er opløst. Stil til afkøling.
- Når sukkerlagen er ved at være kølet ned til 5-10 grader, så tilsæt jordbær og balsamico, og giv det en ordenlig tur med (stav)blenderen.
- Vupti! Så er det klar til at komme i ismaskinen, velbekomme!
- Har du ikke en ismaskine, så kig på rabarbersorbet opskriften hvordan man fryser den selv.
Mmmmmmmmmm… this sounds delicious!!!
Unfortunately in Stockholm it is so COLD now that it does not feel like eating icecream or sorbetto…
Ciao.
We eat ice cream all year around, regardless of the weather outside 🙂
Kan du beskrive smagen?
Er den en sød afrundet smag, med en anelse syre?
@Tobias: Den er ligesom en normal jordbærsorbet, og så har den en anelse smag fra balsamicoen, som er syrlig. Prøv den af, hvis du ikke synes den bliver syrlig nok, så put lidt mere balsamico i.