Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

For lang tid siden læste jeg det her indlæg på khymos.org om frugt med kulsyre og siden har jeg gået og haft løst til at prøve noget lignende. Kulsyre i bær, og så bare serveret klassik med fløde fra Osted Mejeri (og den er bare god!)
Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Så jeg fik bestilt nogle kulsyre patroner, og med dem ankommet fik jeg købt jordbær, blåbær og fløde.

Blåbær og jordbær

Blåbær og jordbær

Bær blev skyllet, jordbær udvalgt så de var ens i størrelse og halveret.
Halverede jordbær og blåbær

Halverede jordbær og blåbær

Drysset med sukker
Halverede jordbær og blåbær med sukker

Halverede jordbær og blåbær med sukker

Overhældt med lidt af min hjemmelavede vanilje ekstrakt og blidt rystet så det hele fordeles jævnt.
Halverede jordbær og blåbær med sukker og vaniljeekstrakt

Halverede jordbær og blåbær med sukker og vaniljeekstrakt

Lagt ned i min ISI syphon, 2 kulsyre patroner tilsat og forsigtigt sat i køleskabet i 3½ time.
ISI syphon med jordbær og blåbær og 2 patroner kulsyre i

ISI syphon med jordbær og blåbær og 2 patroner kulsyre i

Vær meget forsigtig når du lukker kulsyren ud. Du vil ikke have nogle af frugterne til at sætte sig fast i ventilen. Vi arbejder med ting under højt tryk og jeg har ihvertefald ikke lyst til at skrue låget af min syphon mens den er under tryk. Så ikke noget med at ryste eller vende den på hovedet. Håndter den forsigtigt, hold den stille og luk det trykket ud stille og roligt. Tag frugten ud, bliv overrasket over boblerne. Hæld lidt fløde i en tallerken, læg bær på og server.
Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Det var en sjov oplevelse - lidt som at spise bær med danskvand - bare med flødesmag. Ganske sjov gimmick:)

Relaterede indlæg:

, , , , , , ,

11 Responses to Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

  1. Frederik Anderskov 19. maj 2010 at 16:17 #

    Spændende projekt, må jeg hellere prøve.

  2. Morten 19. maj 2010 at 22:24 #

    Ja du var jo med til at gøre det muligt:) Det er ganske underholdene, men jeg ville nok dyppe jordbærerne i chokolade i stedet for. Det ville nok give en bedre oplevelse:)

  3. thomas kaarup 21. maj 2010 at 00:17 #

    er det frugterne efter en tur i sipfonen der skaber boblerne eller hvordan?
    .-= thomas kaarup´s last blog ..i skal spare og vi skal…. ingenting?! =-.

  4. Morten 21. maj 2010 at 00:51 #

    Det er kulsyreren i frugterne der gør det – ret sjovt:)

  5. thomas kaarup 15. juni 2010 at 02:54 #

    hjælp.

    jeg afprøvede lige dette den anden dag. noget gik galt.

    jeg kunne slet ikke få den samme mængde af bobler frem, skyldes det;

    for mange frugter i min 1/2l syphon? eller evt at den blev flyttet af andre end mig 😉 i køleskabet?
    .-= thomas kaarup´s last blog ..endnu en må lade livet =-.

  6. maria 6. august 2010 at 04:21 #

    Hej,

    Har du nogen ide om blåbær er sundt at spise og hvilke der er sundest?

    Jeg faldt over blåbær fra cananda, der åbenbart er bedre end andre slags. kender du noget til dette mærke?

    Jeg så det her: http://wbuy.dk/show_pro.php?flag=2&id_product=117

  7. Morten 8. august 2010 at 22:02 #

    @Thomas – Jeg brugte to patroner, et tidligere forsøg med en gav ikke rigtig noget resultat. Jeg skal ikke kunne sige om mængde har noget at sige. jeg havde såvidt jeg husker kun lige et par centimeter bær i syphonen

    @Maria – jeg har ingen anelse, beklager:)

  8. thomas kaarup 8. august 2010 at 22:58 #

    ahh Morten, se der var jo nok problemet da jeg havde fyldt den til randen 😉
    .-= thomas kaarup´s last blog ..hvorfor gøre i dag- hvad jeg kan gøre i morgen =-.

  9. Morten 8. august 2010 at 23:52 #

    Det betyder bare at du skal have dig en større syphon:)

  10. Erland Hansen 17. september 2010 at 21:07 #

    Hej

    Har lige smidt nogle bær i sifon – så venter spændt til i morgen.

    Hvis man er til fancy Food vil jeg kraftigt anbefale “Smag på kunsten” som foregår hvert andet år næste gang 2011 – men anbefalingen går på at de har nedsat deres meget FLOTTE BOG “Smag på kunsten” heute fra 365 til den altterlige lave pris 150 kr INCL FRAGT – kan kun anbefale at købe den – mad porno på højeste gear 🙂

  11. Morten 16. oktober 2010 at 20:31 #

    Hej Erland.

    Tak for tippet om bogen:)

    mvh

    Morten

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This