Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

Hvide gulerødder! Jeg stirrede fascineret på posen der i sin ubemærkethed lå og så fortabt ud. Klemt inde mellem en halvtom kasse med almindelige kartofler og gulerødder. Hvide gulerødder, spændende, ideerne begyndte at køre gennem mit hoved. Uden at have kommet frem med en seriøs ide til hvad jeg skulle bruge dem til røg de i kurven. Vel ankommet hjemme, fik jeg hurtigt tyndskrælleren frem og fik smagt på dette fascinerede nye skud på discountbutikkens sortiment. De er ikke så kraftige som en almindelig gulerod. Mere diskret i smagen, med et strejf af gulerod og en overtone af rodfrugt.
Hvid gulerodsuppe med rubrøds croutoner og chorizo

Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

Over weekenden var der kun en ide der slog sig fast, og det var suppe. Jeg har aldrig været fan af den umådeholdne brug af gulerødder i kage, brød og andre usigelige steder. Men smagen af den hvide gulerod stod for mig som perfekt for en suppe. De er ikke ret kraftige i smagen, så det slog mig hurtigt at de skulle steges i ovn for at få deres smag til at træde i karakter.
Hvide gulerødder, skalotteløg og hvidløg

Hvide gulerødder, skalotteløg og hvidløg

Seks hvide gulerødder blev skåret ud i mindre stykker - rustikt som nogle madjonglører siger på tv. Et helt hvidløg blev skåret over på langs og lagt i et ovnfast fad der lige var blevet smurt hurtigt med lidt olie i bunden.  Fem skalotteløg blev pillet og skåret i mindre stykker og smidt ned i fadet sammen med gulerødderne. En lille klat smør blev lagt på hver halvdel af hvidløget. Salt, lige i underkanten blev drysset over tilsidst. Det hele blev sat i en ovn der var varmet op til 250 grader Celcius. Efter cirka tyve minutter skruede jeg ned på 160 grader Celcius, og lod dem stå indtil gulerødderne var møre og hvidløgene var blevet bagte. De skal tage farve i ovnen, det er det al den gode smag kommer fra.
Hvide gulerøder, hvidløg, skalotteløg i det ovnfaste fad

Hvide gulerødder, hvidløg, skalotteløg i det ovnfaste fad

Et par skiver rugbrød blev skåret i tern og stegt sprøde i smør på en godt varm pande. Cirka ti centimeter af en chorizo blev skåret i mindre stykker og røg på panden efter jeg havde stegt rugbrødscroutonerne. Chorizonen skal steges indtil sprød.
Rugbrød skåret ud til croutoner

Rugbrød skåret ud til croutoner

Chorizo igang med at blive skåret

Chorizo igang med at blive skåret

Jeg startede med at fjerne hvidløgene fra skallen og brugte, til at begynde med, kun halvdelen af dem. Resten blev holdt tilbage, så jeg kunne bruge dem til at smage til med. Gulerødderne og løgene røg ned i blenderen. Jeg tilsatte lidt fløde, lidt sødmælk og en smule vand (her kan jeg anbefale at bruge kogende vand, jeg brugte koldt så jeg blev nødt til at varme suppen bagefter). Smag til med salt, peber og et par klatter smør til lige at fremhæve smagen.
Ovnstege hvide gulerødder, hvidløg og skalotteløg parat til at blive blended

Ovnstege hvide gulerødder, hvidløg og skalotteløg parat til at blive blended

Anret i en dyb tallerken og drys lidt chorizo og rugbrød croutoner i suppen og riv lidt limeskal over for lige at give den friskhed, som der skal til for at balancere suppen. Jeg kørte lidt af den sicilianske oliven olie over for at give lidt spil i overfladen. Hvad en food blogger ikke gør for sin food porn!
Hvid gulerodsuppe med rubrøds croutoner og chorizo

Hvid gulerodsuppe med rubrøds croutoner og chorizo

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , , , , ,

One Response to Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

  1. Sifka 11. oktober 2008 at 13:35 #

    Jamen, halleluja! Suppe så det synger, og tårerne triller:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This