About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Det lyder fantastisk..
Drikker man det som cognac?? Rom har jo i sig selv en krydret drik..
har du prøvet med vodka?? og hvor længe skal den trække
Jeg har en gang for år tilbage lavet en julesnaps, men 40 kaffebønner og 40 sukkerknalde, en appelsin med nillikeri, en kanel stang, og vist også en stang vanilie, og så selvfølgelig snaps.. Når man kommer sukker i, så bliver den likør agtig men meget godt, og den er bedre hvis den laves på vodka
.-= Susanne´s last blog ..Kamphunde/muskelhunde =-.
Den skal stå minimum tre måneder – men jeg læser mig til at den er bedst efter et år.
Den er som sådan ikke beregnet til at drikke, men til at blive brugt som vanilie essens. Men derfor kan man vel godt tage sig en lille gibbernakker:)
Men nu får vi at se 🙂
okay… men hvis man bruger den som essens, mon så ikke alkoholen vil have en markant smag.. men på den anden side så gør det jo heller ikke noget, alt efter hvad man laver..
den smager sikkert fantastisk som en lille gibbernakker ha ha
.-= Susanne´s last blog ..Kamphunde/muskelhunde =-.
Hvad jeg oplevede sidst og som man kan læse i den thread fra egullet.com – så skulle smagen af alkohol blive mindre markant over tid.
Men som du siger så rigtig – det betyder mindre det skal bruges som gibbernakker hehe.
Jeg sniffede lige til den idag og kan allerede lugte vaniljen så det bliver spændende:9
Vedrørende vodka har jeg netop i går prøvesmagt mit eget udtræk – inspireret af dette indlæg – det smagte godt nok men da det har kun trukket i ca 4 mdr så det skal have lov at stå lidt længere men ja spritsmagen var ikke gennemtrængende. Jeg har brugt stoli-vodka til mit udtræk
Hej Jens
Jeg har en kollega der også har en ekstrakt stående derhjemme. Min har stået siden september og begynder at være helt fantastisk.
mvh
Morten
Det ser spændende ud! Hvilken rom har du brugt?
Hej Line
Jeg brugte en Plantation rum, Trinidad fra 2000. Lidt noget gris, men når nu inspirationen lige er over en.
Ellers kan du sagtens bruge en neutral vodka eller den der smagsløse snaps der er beregnet til folk der selv laver kryddersnaps.
mvh
Morten
Hej Morten,
Det lyder super fedt, men hvad vil du bruge den til? Og bliver den ikke dræbende vanilieagtig?
Jeg har i dag smidt to vaniliestænger i en vodka, så den får en bismag af vanilie, det skal ikke være en dræbervanilie nemlig. Mit mål er at bruge den i to drinks:
1: vanilievodka som har ligget med chili i ca. 6 timer, ferskenlikør og sprite (hvis jeg finder blommejuice skal det også bruges) – noget i retning af en drink jeg har fået på UMAMI.
2: vanilievodka, blåbærsyltetøj, ahornsirup og limesaft (en jeg har fået på Nouvel)
Alt godt,
Lasse
Hep Lasse!
Undskyld den lange svar tid…:)
Den bliver meget intens og rommen er med til at give en ekstra dimension, så det er ikke noget jeg skal plaske rundt med.
Har flere gange brugt 1-2 dråber i et stort glas varm kakao. Men så skal der heller ikke mere i:)
og de to ting lyder fantastisk!:)
whoops glemte sådan set at svare på dit første spørgsmål – hvad jeg vil bruge det til.
Udover den varme kakao jeg snakkede om, så har jeg flere gange brugt den i forskellige desserter.
En dråbe i en chokolade masse, eller i en marengs eller i en sukker sirup…mmm…:)
Vanilje ekstrat skulle kunne hjælpe mod herpes sår / forkølelses sår 🙂 ved at smøre en smule på det angrebne sted et par gange om dagen 🙂