Hjemmelavet rødvinssennep

Sennep, det er da noget man køber! Ja, og som så mange andre tilvirkede ting vi bruger i køkkenet, så kan det være sjovt at lave selv. At det så samtidig ikke er svært at lave gør det hele meget sjovere.
Hjemmelavet rødvinssennnep

Hjemmelavet rødvinssennep

Der er mange forskellige opskrifter på sennep, og med sædvanlig snilde fik jeg læst op på teknikken, før jeg med vanlig selvtillid kastede mig ud i at lave min helt egen version. Første trin er at anskaffe sig nogle sennepsfrø. Jeg var faldet over en pose med brune frø. Først blev de lige skyllet hurtigt i en si for at fjerne små stumper skal og andet urenhed.  Jeg må indrømme at jeg stadig ikke er klar over om det er nødvendigt - men det kunne da ikke skade. Frøene blev hældt i en lille plastikskål og dækket med rødvin. Låget på, og så blev det sat til at trække i et døgns tid.
Brune sennepsfrø

Brune sennepsfrø

Dagen efter siede jeg frøene fra og sørgede for at beholde rødvinen. Nu kommer det kritiske punkt - du skal bruge en blender.
Sennepsfrø drænet fra rødvinen

Sennepsfrø drænet fra rødvinen

Da jeg første gang lavede sennep brugte jeg den lille blenderting der kom med min stavblender, desværre gav den ikke den cremede konsistens jeg var ude efter. Det blev mere til en grovkornet sennep, hvilket kan være ganske udemærket. Denne gang skulle min nyanskaffede ultrabillige blender bruges. I med frøene og en smule af rødvinen. Med det bevingede ord fra Gordon Ramsay: BLITZ! Fyld efter med rødvin og skrab frøene ned fra siderne indtil du får den konsistens du gerne vil have.  Jeg tilsatte lidt mørk rørsukker for at få den sursøde fornemmelse. Næste skridt er at lave et vandbad. Fyld noget vand i en gryde og sæt den over for mellem varme. Sæt en skål ovenpå der kan klare varme.
Rødvinssennepen i vandbad

Rødvinssennepen i vandbad

Hæld sennep op i skålen og under omrøring opvarm sennepen, den må endelig ikke blive for varm. Ved at varme den på den her måde får du gjort den mildere - smag tit, og indtil den smager som du kan lide den.
Hjemmelavet rødvinssennnep

Hjemmelavet rødvinssennnep

Relaterede indlæg:

, , , ,

2 Responses to Hjemmelavet rødvinssennep

  1. Serious Jensen 2. februar 2009 at 16:17 #

    Det her er interessant, det må jeg sige. Man skulle da være et skarn om man ikke selv fik lyst til at prøve at eksperimentere lidt i køkkenet 🙂 Hvad spiser du det helt præcist sammen med, om jeg må spørge?

  2. Morten 2. februar 2009 at 19:36 #

    Det forbavsede mig lidt hvor let det var at lave sennep og det er ikke sidste gange jeg prøver det.

    Jeg smurte det på en gang svinekotelletter og lod det marinere et stykke tid og så på en meget varm pande. Det gav en god smag.
    Derudover prøvede jeg det ganske klassisk til pølser, hvilket ikke var en ubetinget succes hehe.

    Det smagte fantastisk på en ostemad! Den gamle klassiker med et tyndt lag på en skive ost. Jeg har også prøvet at bruge den i en sovs, hvilket var ganske spændende.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This