Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges

Jeg hader asparges! Eller.. Jeg hader asparges på dåse! Som barn udviklede jeg en afsky for asparges, fordi den eneste slags asparges jeg nogensinde fik var de der bleghvide asparges i vand på glas. Jeg er ikke en kræsen type, så jeg kan godt spise dem. Af samme grund tog det mig mange år før jeg introducerede asparges i mit eget køkken. Heldigvis for mig så er friske asparges (modsat dem fra glas) en delikatesse uden lige, så de (grønne) ryger jævnligt i indkøbskurven. Nå jeg laver mad, så sidder Frederikke oppe på køkkenbordet og hjælper til, og så er det med at holde styr på råvarerne, for der bliver ivrigt smagt på det hele, og hvis man ikke holder øje med hende, så kan man hurtigt komme til at være lidt i en mangelsituation, og med den iver hun lægger for dagen i køkkenet, så skal hun nok blive en habil kok. Når jeg laver hjemmelavet pasta til os 4 (2 voksne, børn på 1 og 3), så plejer jeg at lave pasta af 3 æg, og 300 g tipo 00 mel. Man plejer at sige 1æg/100g mel pr person, men de små spiser ikke så meget endnu. Jeg bad Frederikke om at tage nogle billeder af, når jeg blandede melet med æggene, og det gik da fint, hun fik kun lidt af sin fod med. .. hvor andre billeder måske var lidt mindre madrelaterede.. .. .. og så var der 30 billeder af tilfældige ting rundt om i køkkenet 🙂 Efter cirka 15 minutters ælten, så er dejen elastisk med en silkeblød overflade, lige klar til at ligge og hvile indpakket (mindst) en time i køleskabet. Når pastaen har hvilet, så skal den laves til en form, som er lidt nemmere at koge end en stor klump. Efter for længe siden at have forsøgt at lave pasta med køkkenrullen anskaffede jeg mig en pastamaskine, og jeg er vildt glad for min Marcato Atlas 150, som efterhånden er ved at være kørt godt til. Jeg ruller normalt pastaen ud til 7. eller 8. trin, og så skærer jeg dem til den form jeg skal bruge med en pizzarulle/kniv, i dette tilfælde pappardelle. Herunder kan man se mit meget professionelle pasta-"stativ". Det kan godt være det er vakkelvornt, men det virker! Selve saucen (Fra Hjertens God Mad) er nem at lave og her er opskriften som jeg lavede den, let ændret: Ingredienser: 1 skalotteløg 1 spsk olivenolie 1 dl fløde 2 spsk majsstivelse ½ liter grøntsags- eller hønsekødsboullion En smule citronsaft, til at tage fedmen fra fløden. en håndfuld reven parmesan Varm olien i en kasserolle, og svits det finthakkede løg. Tilsæt boullion, og lad det komme i kog. Bland majsstivelsen og fløden sammen, og rør til der ikke er klumper i det, og rør det i boullionen, kom parmesanen i, og smag til med salt, peber og citron. Serveres varm ovenpå parpadelle og asparges.  

Relaterede indlæg:

, , , , ,

9 Responses to Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges

 1. Orchidea 18. maj 2009 at 09:19 #

  Wow… your pappardelle look great! I love asparagus with pasta.
  Ciao.

 2. PFallesen 19. maj 2009 at 20:42 #

  Hey

  Kan varmt anbefale følgende måde at lave asparges på – tyvstjålet fra Heston Blumenthal:

  Varm 2-3 mm jordnøddeolie op i en mellemhøj pande til middelvarme. Smid apargesne på og dæk helt tæt med madfilm (den slags der kan overleve mikroen), og lad det hygge sig i fem min. Mange af smagsstofferne i asparges er vandopløslige, så når man koger eller damper dem, forsvinder de ud af grøntsagen. På den her måde dampes asparges kun med deres eget væskein dhold, og det giver en meget mere intens smags.

  /P

 3. Lars 19. maj 2009 at 23:02 #

  @Orchidea: Thanks for the kind words

  @PFallesen: Jeg er enig, det er synd at koge smagen af asparges ud. Jeg blancherede dem her af een årsag: det var nemmest. Jeg vil da prøve Hestons metode en gang snart, den lyder spændende. Det samme må gøre sig gældende for gulerødder, som også har vandopløselige smagsstoffer.

 4. Aftenstjerne 22. maj 2009 at 20:59 #

  Hej,

  nice blog. Faldt over den da jeg spurgte min ven google efter hjemmelavet ricotta 🙂

  Vil kigge forbi en gang imellem.

  /Aftenstjerne

 5. Lars 22. maj 2009 at 21:12 #

  Hej Aftenstjerne,

  Velkommen til. Det er Morten som laver ost her på bloggen, så det er nok mest hans fortjeneste at du er kommet forbi. Har du nogle spørgsmål, så skriv bare nogle kommentarer, så forsøger vi at svare hurtigst muligt.

 6. Morten 23. maj 2009 at 01:37 #

  Jeg vil nu mere sige forsøger på at lave ost. Jeg arbejder stadig på at få lavet ordentlige lagringsforhold:)

 7. cep 19. december 2009 at 12:51 #

  Grønne asparges, jamen dem hiver man blot på en varm pande med lidt olie/smør få minutter.

  PS Hvis jeg var jyde ville jeg om grydeskeen udtrykke mig således: “Den er ik’ så ringe.”

 8. Lars 19. december 2009 at 13:51 #

  @cep: ja, olie er den bedste måde at stege dem på.. Det som PFallesen henviser til skulle være den ultimative måde, men normal stegning er meget nemmere.

  PS. tak for rosen, som jyde, så er det jo udtryk for “eminent” 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille | Hovedretter - 16. oktober 2010

  […] at lave pasta dejen. Lars har udemærket beskrevet hjemmelavet pasta i hans indlæg om hjemmelavet parpadelle med grønne asparges. Jeg har sjovt nok ikke en pastamaskine og foretrækker at bruge en skål til at lave min dej i. […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This