Ost. En spise de fleste af os her til lands tager for givet. Enten vel indpakket i en af de utallige discountbutikker vi normalt går på jagt i – eller som smagsoplevelser fra ostehandleren, rejsen eller restaurationsbesøget. Men ikke en spise de fleste af os har den store ide om hvordan bliver lavet. Det er noget med mælk og hvis man ved lidt mere osteløbe. Engang imellem får vi et indblik i processen på tv ved at se store metaltanke i et sterilt miljø, og andre gange billeder fra en lille bjerghytte i Italien eller Frankrig. To ydrepunkter, men ikke noget der har gjort mig klogere på processen.
Uvidenhed er ikke en dyd, så da jeg rent tilfældigt sidste sommer faldt over Dansk Hjemmeproduktions osteri havde jeg fundet årets fødselsdagsgave ønske. Stor var min glæde da der ankom en pakke med osteriet. Forældre er en herlig ting – mange tak til dem 🙂
Jeg har lavet feta, flødeost og ricotta nogle gange siden og et knap så heldigt forsøg på en gorgonzola . Fetaen sidste sommer var en stor success sidste år og det blev spist sammen med tomater fra drivhuset. Det var en utrolig oplevelse at spise sin egen ost og opdage det faktisk er til at lave. Det minder dog ikke meget om normal madlavning, da jeg prøvede at lave en gorgonzola gik der et halvt år fra jeg lavede den, til den skulle være parat til at spise. Nuvel den smagte godt men var helt flydende indeni.
Hemmeligheden ved mange oste er ikke så meget tilberedningen, som det er lageringen. Noget jeg stadig er i gang med at lære hvordan man håndterer bedst. Som sædvanligt er erfaring en god læremester.
En af de mange fascinerende ting ved at lave ost er at du kan få mere ud af produktionen end bare den ost du har sat dig for at lave. Af vallen der er tilbage efter du har fjernet ostemassen kan du lave ricotta, myseost eller vallen kan bruges til at bage nogle helt fantastiske brød.
Jeg er her i weekenden gået i gang med at lave en Feta (ups!) middelhavs inspireret ost, en hård ost ala parmesan og selvfølgelig ricotta. Senere på ugen vil jeg prøve at lave mascarpone efter en simpel opskrift jeg har fundet flere steder på nettet. Jeg vil selvfølgelig vise processen og resultatet her på siden.
Hvad er det der er så fascinerende ved at lave ost selv? Først og fremmest er det glæden ved at lave noget selv fra grunden af. Det er en helt anden proces end at lave mad generelt. Vi er vant til at madlavning er noget der hurtigt er lavet, selv om det nogle gange kan tage timer. Med ost er det en anden sag. Skimmeloste og mange af de hårde ostetyper skal stå i måneder og nogle endda år før de er parat til at blive spist. Rent faktisk er selve processen i køkkenet den mindste del af det. Jeg har læst en del folk på nettet der laver ost, der siger at de ikke laver ost, men at osten laver sig selv.
Da jeg lavede mit første forsøg udi blåskimmelostenes verden var det med stor fornøjelse at jeg dagligt kunne se hvordan blåskimmelen ændrede en gul glat overflade til et smårynket blå året udseende. Ostene som flødeost, ricotta (et sideprodukt i at lave næsten al slags ost), feta og nogle andre skal ikke lagres og hvis, kun i ganske kort tid, hvilket gør at det er hurtigt at se resultatet.
Sjovt nok er der ikke så mange steder på nettet hvor du kan finde oplysninger og andre, der laver sin egen ost. Selv på egullet.com forum er der ikke mange der er interesseret i at lave ost. Jeg har set to threads om det og de samme, som har skrevet der kan findes på et andet forum der hedder noget så underligt (i den her sammenhæng) som Sausagemaking.co.uk. Den del om forumet der handler om ost er ikke så aktivt, men det er stadig en del gode post du kan læse om andres oplevelser og erfaringer. Derudover er der en del opskrifter på ost.
Jack Schmidlings hjemmeside (klik her for at besøge siden) om ost er også ganske informativ – men endnu vigtigere har han en mailingliste. Den er ikke så aktiv, men er der nogle der spørger får de hurtigt svar. Et andet site jeg har lært meget af og som ikke skræmmer os nybegyndere væk med mange tekniske betegnelser er David B. Fankhauser Cheese page. Siden er rig på billeder, hvilket for mig er lige hvad jeg ledte efter. Sidst men ikke mindst er der så The Cheese Wizard. Den er noget så sjældent som en Geocity hjemmeside! Det var bare stedet hvor folk havde hjemmeside for en ti år siden, så udover information om at lave ost, så der var lidt godt nørd nostalgi i at besøge den side. Den parmesan-lignende ost jeg vil forsøge at lave er faktisk taget fra The Cheese Wizards side.
Til sidst vil jeg godt lige vise jer alle den her fantastiske danske side om franske oste. Torben Lohse Friis har på sin side frenchcheese.dk lister over 500 forskelige franske oste. Det er let at finde rundt i (på tre sprog) og på en let måde får han gjort et stort emne gjort let tilgængelig.
Nu vil jeg tilbage til osteriet 🙂
Skriv et svar til Lars Annuller svar