http://www.youtube.com/watch?v=i8GjJa1d-4M
Vi har alle en madoplevelse der minder os om hjem. For mig er det den hjemmelavede leverpostej. Der er ikke noget bedre end at vågne op af formiddagen til et hus hvor duften af nybagt leverpostej breder sig.
Sidst jeg var hjemme gik faderen og jeg i køkkenet. Jeg bevæbnet med kamera for at dokumentere forløbet og ham med de redskaber og råvarer der skal til for at lave en god leverpostej.
Hemmeligheden ved den her opskrift er to fold. Dels skal der en del løg i og dels skal der bruges en bechamel sovs i den.
Her får i så en klassisk liste over hvad der skal bruges:
600 – 700 gram svinespæk.
4 store løg – hellere for meget end for lidt.
Opbagning:
100 gram mel.
1 liter letmælk.
7 tsk. salt.
3 tsk. sort peber.
4 hele æg.
Vores omgang passede med 10 staniolbakker med låg og et ovnfast fad til den specielle frokost.

Pil løgene og skær dem i kvarte (eller så de passer til din kødhakker).
Skær spæk og lever i strimler (så går de lettere i maskinen)og hak det hele i en kødhakker to gange på den fine skive.
Hæld massen i formene.
De kan fryses med fordel, husk at skrive dato på så du har overblik over hvornår du lavede dem.

Vi tog det ovnfaste fad og satte det i et vandbad (lidt større ovnfast fad, hvor der fyldes ca. 1-1,5 centimeter vand op af siden på leverpostejen).
Sæt den i ovn på 200 grader i en time for en optøet og en frosset 1 time og 10 minutter.

For staniol bakkerne kan du få meget af fedtet fra ved at skære et hul i et af hjørnerne og hæve det modsatte hjørne med en ske eller andet.
Servers helt klassisk!
___________________________
Song Title: To Be Curious
Composer: Joseph Morris
Publisher: Prolific 1 Publishing
Licensed from http://www.royaltyfreemusiclibrary.com
Skriv et svar