1. kg svinelever.
600 - 700 gram svinespæk.
4 store løg - hellere for meget end for lidt.
Opbagning:
100 gram margarine.
100 gram mel.
1 liter letmælk.
7 tsk. salt.
3 tsk. sort peber.
4 hele æg.
Vores omgang passede med 10 staniolbakker med låg og et ovnfast fad til den specielle frokost.
Pil løgene og skær dem i kvarte (eller så de passer til din kødhakker).
Skær spæk og lever i strimler (så går de lettere i maskinen)og hak det hele i en kødhakker to gange på den fine skive.
Kør spæk, lever og løg igennem kødhakkeren to gange på den fine skive.
Lav en bechamelsovs af margarine, mel og mælk. Tilsæt salt og peber.
Når det koger, tages det af varmen og den hakkede masse røres i.Tilsæt de 4 æg derefter.
Hæld massen i formene.
De kan fryses med fordel, husk at skrive dato på så du har overblik over hvornår du lavede dem.
Vi tog det ovnfaste fad og satte det i et vandbad (lidt større ovnfast fad, hvor der fyldes ca. 1-1,5 centimeter vand op af siden på leverpostejen).
Sæt den i ovn på 200 grader i en time for en optøet og en frosset 1 time og 10 minutter.
For staniol bakkerne kan du få meget af fedtet fra ved at skære et hul i et af hjørnerne og hæve det modsatte hjørne med en ske eller andet.
Servers helt klassisk!
___________________________
Song Title: To Be Curious
Composer: Joseph Morris
Publisher: Prolific 1 Publishing
Licensed from http://www.royaltyfreemusiclibrary.com
mums. det er sku da food porn når det vil noget! jeg får sku lyst til en hjemmelavet leverpostej! morten, hvornår kommer du herned med en leverpostej til Søren og jeg?!!? 🙂
Takker!:)
Det bliver meget snart jeg kommer ned til jer – men tror da jeg laver en nede hos jer så istedet:)
Flotte videoer og det ser jo så lækkert ud. Nej nu skal jeg altså ha lavet leverpostej. Tak for inspirationen.
Tak Gitte:) håber din leverpostej bliver god:)
Jeg kan sagtens genkende leverpostejduften fra min barndom – mmmmm.
Kan anbefale ansjoser i postejfarsen i øvrigt.
Musikken ? Django Reinhart ? Længe leve -rpostej 🙂
@Hans – tror den skal prøves med ansjoser – lyder som noget der lige kunne give et ekstra pift!
hej Morten
flotte videoer af leverpostejproduktionen ,
men I M Ø er det synd du hakker den anden gang ,
til Hans Hvorfor ansjoser , det er da synd , det samme er allehånde og nelliker
Heroppe laver jeg rensdyrleverpostej,
( http://www.phosee.dk/picture/321790-rensdyrleverpostej-fars- ) ,
med røget spæk og kartofler ,så i min leverpostej er der meget lav fedtprocent.
et TIP til opbagningen , rør mælk og mel sammen , kog 1 dl vand , hæld 1 dl fløde i , rør så mælk/melblandingen i , så ” brænder ” det ikke på