Hjemmelavet leverpostej

http://www.youtube.com/watch?v=i8GjJa1d-4M

Vi har alle en madoplevelse der minder os om hjem. For mig er det den hjemmelavede leverpostej. Der er ikke noget bedre end at vågne op af formiddagen til et hus hvor duften af nybagt leverpostej breder sig.

Sidst jeg var hjemme gik faderen og jeg i køkkenet. Jeg bevæbnet med kamera for at dokumentere forløbet og ham med de redskaber og råvarer der skal til for at lave en god leverpostej.

Hemmeligheden ved den her opskrift er to fold. Dels skal der en del løg i og dels skal der bruges en bechamel sovs i den.

Her får i så en klassisk liste over hvad der skal bruges:

1. kg svinelever.
600 – 700 gram svinespæk.
4 store løg – hellere for meget end for lidt.

Opbagning:

100 gram margarine.
100 gram mel.
1 liter letmælk.
7 tsk. salt.
3 tsk. sort peber.
4 hele æg.
Æg, margarine, salt, peber og mel

Æg, margarine, salt, peber og mel

Vores omgang passede med 10 staniolbakker med låg og et ovnfast fad til den specielle frokost.

Bakker og ovnfast fad til den særlige frokost

Bakker og ovnfast fad til den særlige frokost

Pil løgene og skær dem i kvarte (eller så de passer til din kødhakker).

Skær spæk og lever i strimler (så går de lettere i maskinen)og hak det hele i en kødhakker to gange på den fine skive.

Kør spæk, lever og løg igennem kødhakkeren to gange på den fine skive.

Lav en bechamelsovs af margarine, mel og mælk. Tilsæt salt og peber.

Når det koger, tages det af varmen og den hakkede masse røres i.Tilsæt de 4 æg derefter.


Hæld massen i formene.

De kan fryses med fordel, husk at skrive dato på så du har overblik over hvornår du lavede dem.

Fyldte bakker med frisklavet leverpostej på vej i fryseren med dato på

Fyldte bakker med frisklavet leverpostej på vej i fryseren med dato på

Vi tog det ovnfaste fad og satte det i et vandbad (lidt større ovnfast fad, hvor der fyldes ca. 1-1,5 centimeter vand op af siden på leverpostejen).
Sæt den i ovn på 200 grader i en time for en optøet og en frosset 1 time og 10 minutter.

Hjemmelavet leverpostej hygger sig i vandbadet i ovnen

Hjemmelavet leverpostej hygger sig i vandbadet i ovnen

For staniol bakkerne kan du få meget af fedtet fra ved at skære et hul i et af hjørnerne og hæve det modsatte hjørne med en ske eller andet.

Servers helt klassisk!

___________________________
Song Title: To Be Curious
Composer: Joseph Morris
Publisher: Prolific 1 Publishing
Licensed from http://www.royaltyfreemusiclibrary.com

Relaterede indlæg:

, , , , , , , ,

8 Responses to Hjemmelavet leverpostej

  1. Lars Koudal 28. februar 2011 at 18:07 #

    mums. det er sku da food porn når det vil noget! jeg får sku lyst til en hjemmelavet leverpostej! morten, hvornår kommer du herned med en leverpostej til Søren og jeg?!!? 🙂

  2. Morten 1. marts 2011 at 10:53 #

    Takker!:)

    Det bliver meget snart jeg kommer ned til jer – men tror da jeg laver en nede hos jer så istedet:)

  3. Gitte 10. marts 2011 at 12:54 #

    Flotte videoer og det ser jo så lækkert ud. Nej nu skal jeg altså ha lavet leverpostej. Tak for inspirationen.

  4. Morten 12. marts 2011 at 22:12 #

    Tak Gitte:) håber din leverpostej bliver god:)

  5. Hans 15. marts 2011 at 04:00 #

    Jeg kan sagtens genkende leverpostejduften fra min barndom – mmmmm.
    Kan anbefale ansjoser i postejfarsen i øvrigt.

  6. Erland 26. marts 2011 at 00:24 #

    Musikken ? Django Reinhart ? Længe leve -rpostej 🙂

  7. Morten 29. marts 2011 at 20:36 #

    @Hans – tror den skal prøves med ansjoser – lyder som noget der lige kunne give et ekstra pift!

  8. Benny Kokholm , Nuuk Grønland 3. november 2011 at 14:36 #

    hej Morten

    flotte videoer af leverpostejproduktionen ,

    men I M Ø er det synd du hakker den anden gang ,

    til Hans Hvorfor ansjoser , det er da synd , det samme er allehånde og nelliker

    Heroppe laver jeg rensdyrleverpostej,
    ( http://www.phosee.dk/picture/321790-rensdyrleverpostej-fars- ) ,
    med røget spæk og kartofler ,så i min leverpostej er der meget lav fedtprocent.
    et TIP til opbagningen , rør mælk og mel sammen , kog 1 dl vand , hæld 1 dl fløde i , rør så mælk/melblandingen i , så ” brænder ” det ikke på

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This