Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

IMG_1762

Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage.

Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og smager fortrinligt.

IMG_1748

Alle ingredienser er taget på slump, og det er egentlig bare at smage det til når det først står og koger i gryden.

Tag en stak godt modne tomater, lidt mindre løg eller skalotteløg, og et æble, og evt et par fed hvidløg. Jeg havde kun elefanthvidløg, så det var sådan en som lige kom i.

IMG_1751

Rens og hak, løg, hvidløg og æbler, i stykker. Put det hele i en gryde med lidt fedtstof i bunden, og skru godt op.

Rør rundt i det til løgene er bløde, og smid så en håndfuld brun farin over. Start med mindre, det kan altid tilføres mere sødme, men det er svært at fjerne igen.

Lad det brune frugten lidt, og blive en let karamel, så kommer der lidt mere smag i det hele.

IMG_1752

Smid tomaterne ovenpå, og skru ned for varmen, og rør rundt. Hæld en en slat vineddike eller citronsaft i for at gøre det lidt syrligt.

Put krydderier i efter ønske. Her virker peber, spidskommen, nellike, fenikelfrø, ingefær og andre tunge krydderier godt. Vil du lave karryketchup, så kan du jo smide en skovlfuld karry i også.

Lad det stå og simre til alting er kogt godt igennem. Gerne en time eller mere.

IMG_1754

Så er ketchuppen i princippet færdig, den skal bare blendes godt med en stavblender og smages til med salt og peber. Evt lidt mere sukker eller eddike, hvis den er for sød eller syrlig.

Nu gik det jo sådan at imens min ketchup stod og kogte fik jeg plukket en chili ude i drivhuset. En Trinidad Moruga Scorpion, som er i den allerstærkeste liga (med Scoville på op imod 2 milioner), den andenstærkeste sort i verden.  De er ikke så store, men de er meget meget stærke.

Jeg fik overtalt min nabo Kristian til at vi da skulle smage lidt på chilien. Efter 5 minutters gispen efter vejret efter bare et lille stykke chili, så måtte jeg jo indse at min plan med at putte en hel chili i ketchuppen (jeg havde kun lavet 600g) måske var lidt overdrevet.

Derfor kom der kun en halv i.

IMG_1755

 

Ketchuppen, fik den hakkede chili i, og fik en tur med stavblenderen. Tadaaa.. Herreketchup! Den kommer til at holde længe, for man bruger sjovt nok ikke ret meget ad gangen. En teskefuld eller 2 passer fint til en frankfurter, så har man sved på overlæben allerede fra første bid.

På lørdag har vi gadefest, og der tager jeg da et glas med, så naboerne kan smage..

IMG_1758


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

3 svar til “Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup”

  1. Sune Trudslev Avatar

    Mmmh.. Skal snart have gang i noget mere ketchup produktion 😀

  2. Signe Avatar

    Herreketchup- må damer også smage?

  3. Lars Kiilerich Avatar

    Jep, damerne må også smage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *